Ziua Mondială de rugăciune 2014 la biserica “Isus Salvatorul”

4,231 vizualizari

Cineva spunea că rugăciunea este respiraţia sufletului. Pentru femeile din comunitatea mondială baptistă, rugăciunea este o îndeletnicire vitală în cadrul mai multor evenimente. Cu acest scop, în fiecare an, prima zi de luni din noiembrie este dedicată Zilei Mondiale de Rugăciune.

DSC00438

În 2014, întreg globul pământesc a fost purtat pe mâini de rugăciune luni, 03 noiembrie. Pentru femeile din biserica “Isus Salvatorul” Ziua Mondială de Rugăciune este şi un motiv de sărbătoare. Anual, acestea organizează cu această ocazie o seară specială marcată de rugăciuni fierbinţi, momente divine de închinare prin muzică şi slujire prin dărnicie. Tradiţional, femeile din biserica “Isus Salvatorul” organizează un târg de caritate la care se aduc dulciuri, hăinuţe şi alte articole utile, iar banii acumulaţi din vânzări sunt distribuiţi pentru slujirea bătrânilor şi bolnavilor.

DSC00414

De la Ziua Mondială de Rugăciune nu lipseşte niciodată şi împărtăşirea din Cuvântul Scripturii. În acest an, femeile din întreaga lume au fost un gând nu doar în rugăciune, dar şi în învăţătură. Tematica evenimentului din 2014 a fost: „În pas cu Duhul. Prin roada Lui, care este credincioşia”. În cadrul studiului, pregătit de Uniunea Femeilor Baptiste din America Latină, s-a pus accentul pe faptul că Dumnezeu binecuvântează o viaţă de credincioşie, tot El cere credincioşie în trăirea noastră şi o viaţă de credincioşie nu este o opţiune pentru creştini. Credincioşia este roada Duhului, care trebuie să izvorască în fapte bune, atitudini corecte, cuvinte de mângâiere.

DSC00404

La Ziua Mondială de Rugăciune, din biserica “Isus Salvatorul” au participat peste 100 de femei. Participantele la această zi specială au cunoscut nevoile de rugăciune pentru din cele 7 zone şi s-au rugat specific pentru fiecare în parte. Printre cele mai frecvente motive de rugăciune au fost enunţate: Protecţia copiilor în statele din lumea a treia, din Asia şi din India, protecţia femeilor din zonele de război, trezire spirituală în Europa, şi multe altele.

DSC00413Din Alianţa Mondială Baptistă fac parte următoarele regiuni continentale:
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Pacificul de Sud-Vest
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Africa
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din America de Nord
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din America Latină
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Asia
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Caraibe
– Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Europa

Pe mâine de rugăciune au fost purtaţi şi slujitorii din conducerea acestor structuri. Un timp special de rugăciune a fost alocat Comitetului Executiv al Departamentului Femeilor din cadrul Alianţei Mondiale Baptiste (AMB), pentru preşedintele AMB, John Upton şi secretarul general AMB, Neville Callam.

Următorul eveniment la nivel mondial pentru femeile din AMB va fi organizat în 2015 în Africa de Sud. Atunci femeile din întreaga lume se vor întâlni pentru Conferinţa liderelor baptiste şi Congresul AMB. Rugaţi-vă şi pentru acest eveniment.

DSC00430

You may also like...