2013,  Evenimente,  Ştiri interne

Cursul al III-lea de ucenicie: "Femeile harului"

IMG_5635„Tu, dar copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus şi, ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe şi pe alţii”. 
 
Însufleţite de versetul din 2 Timotei 2: 1-2 surorile din ţara noastră s-au unit în acest weekend într-o părtăşie unică, deosebită, desfăşurată în cadrul cursului de ucenicie la cea de-a III-a ediţie. Însetate după Cuvântul lui Dumnezeu, cu o mare ardoare şi dorinţă arzătoare timp de două zile participantele s-au aprofundat în studierea Scripturii învăţând cum să fie „Femei ale Harului”. 
 
IMG_5568Cântările înălţătoare interpretate de formaţia „Blajenstvo”, grupurile de la biserica „Speranţa” au încălzit atmosfera, pregătind inimile participantelor la ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu. La deschiderea evenimentului femeile s-au bucurat de prezenţa sorei Olga Mocan, care în decursul multor ani a slujit cu multă pasiune surorile din comunitatea noastră. Din Ioan 15:1-2 ea a reamintit participantelor, că Dumnezeu ne-a ales ca să fim ucenicii Lui şi ne-a rânduit să aducem roadă. În aceeaşi ordine de idei vice-episcopul Uniunii BCEB din Moldova, Alexandru Goncearuc, care de asemenea, a fost prezent la eveniment, a evidenţiat importanţa de a cunoaşte, că Domnul ne-a chemat să ducem Evanghelia.
 
 
În decursul a două zile participantele au cercetat Scripturile descoperind adevăruri despre darurile spirituale, comunicare, promovarea păcii şi integritate. Subiectele respective au fost abordate de către invitatele speciale din SUA şi România: Betty O’Maker –directorul misiunii de caritate din  Grace Community Church din Tyler, Texas, USA; Terri Linzenmeyer – slujitoare în lucrarea cu surorile din Grace Community Church, Tyler, Texas, USA; Alina Birgean, Coordonatoarea departamentului surorilor Comunitatea Timişoara şi Maria Preda, Coordonatoarea departamentului de rugăciune pe Comunitatea Timişoara.
 
IMG_5713
 
Referindu-se la exemplul frumos de ucenicie dintre Ilie şi Elisei (2 Împăraţi cap. 2), coordonatoare departamentului surori din cadrul Uniunii BCEB din Republica Moldova, Eugenia Podoleanu a concluzionat: „Dumnezeul de pe vremea lui Ilie, lui Elisei este Acelaşi Dumnezeu pentru noi, femeile sec. XXI. Mă întreb pe mine şi trebuie să ne întrebăm fiecare: Cei din jurul meu văd puterea lui Dumnezeu manifestată în viaţa mea? Scumpe surori, avem o mare responsabilitate. Ce fac pentru ucenicele mele? Ce model le de dau? Doresc ele să stea în prezenţa noastră, deoarece văd prezenţa lui Dumnezeu? Primim har, ca să dăm har; primim iertare ca să dăm iertare; primim dragoste, ca să dăm dragoste. Aceasta este chemarea noastră: suntem binecuvântate pentru a binecuvânta” e conchis sora Eugenia.
 
 
„Suntem create pentru a-L glorifica pe Dumnezeu şi facem aceasta slujindu-L pe El şi celor din jurul nostru. Duhul Sfânt este ajutorul nostru în comunicare, Dumnezeu vrea să ne ajute să înţelegem gândul Lui. Dumnezeu ne-a poruncit să ne iubim unii pe alţii, iar ascultarea este o expresie a dragostei. Aducerea păcii este foarte important în ochii lui Dumnezeu. Un promotor al păcii va avea scopul de a aduce persoana de lângă el la Domnul” – au răsunat mesajele de pe buzele vorbitoarelor.
 
Şi desigur, cum poate decurge o întâlnire pentru surori fără comunicare, schimb de experienţă, îmbrăţişări, încurajări şi, bineînţeles premii, daruri? Desigur, şi acestea au fost o parte integrantă a evenimentului mult aşteptat.
 
 
„Înainte de a ajunge vreodată fizic în Republica Moldova surorile mele de aici au fost în inima mea. Am cunoscut câteva surori din Republica Moldova, mi-aţi intrat în inimă şi lucrarea pe care o faceţi aici. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru această slujire şi mă rog necontenit pentru voi. Mă simt onorată să fiu cu atâtea surori scumpe care Îl iubesc pe Dumnezeu”, a subliniat coordonatoarea departamentului de rugăciune din Comunitatea Timişoara, Maria Preda.
 
Un asemenea seminar s-a desfăşurat concomitent şi în Comunitatea Cahul, cu participarea surorilor din SUA şi România.
În data de 8-9 noiembrie surorile din ţara noastră sunt invitate la conferinţa naţională cu genericul „Suveica ce-a ţesut frumos viaţa”. Evenimentul va avea în calitate de vorbitori oaspeţi din România, Germania, Franţa şi Brazilia şi va fi găzduit de biserica „Isus Salvatorul” din Chişinău.
 
Fie ca aceste întâlniri să contribuie la edificarea spirituală a surorilor din Comunitatea noastră. Crescând ucenici, să răspândească harul lui Dumnezeu în mijlocul naţiunii noastre şi pretutindeni.
 
 
Autor: Iuliana David