RO / RU

O evreică a supravieţuit trei lagăre naziste şi la 90 de ani relatează mărturia de credinţă

5,238 vizualizari

evreii-lagare-naziste

O evreică a supraviețuit în mod miraculos trei lagăre naziste și crede cu tărie că Dumnezeu avea în plan să o țină în viață în pofida celor întâmplate. Magda Herzberger, care acum are 90 de ani, era doar în clasa a patra atunci când germanii naziști au invadat orașul ei pentru a captura evreii, scrie portalul Christian Today.

La vârsta de 17 ani, Herzberger, alături de alți evrei din Cluj, a fost luată de soldații naziști și dusă în lagărul de concentrare de la Auschwitz, Polonia. În ciuda condițiilor groaznice de la Auschwitz, Herzberger a supraviețuit, iar șapte săptămâni mai târziu, ea a fost transferată într-un lagăr de concentrare din Bremen, Germania, unde a fost supusă la muncă grea alături de alte femei la fel de tinere.

Herzberger a supraviețuit condițiilor aspre de muncă din Bremen, temperaturilor joase și lipsei acute de nutriție. Mai târziu, Herzberger a fost transferată în lagărul de la Bergen-Belsen. În timpul acestui transfer, Herzberger s-a aflat în pericol de moarte.

Potrivit portalului ChristianToday, ea spune că la un moment dat a renunțat la orice speranță de supraviețuire și s-a prăbușit, gata să-și dea suflarea, lângă o grămadă de cadavre. Dar Dumnezeu a avut alte planuri.

În acele momente în care ea zăcea jos, soldații britanici au intrat și au eliberat tabăra. ,,Zăceam neajutorată printre cadavre, și nu puteam nici vorbi sau mișca”, își amintește ea.

„Ce bine că acest soldat s-a apropiat de grămada de cadavre”, a spus ea. „Nu crezi că a fost voia lui Dumnezeu ca el să mă salveze?”

Herzberger a devenit o vorbitoare și autoare celebră. În autobiografia sa intitulată „Supraviețuire”, ea relatează întreaga ei povestea. Prin tot ceea ce a suferit, ea rămâne încredințată că Dumnezeu este și întotdeauna va fi cu ea. „Nu mă va părăsi”, a spus ea.

Sursa: Ştiricreştine.RO

You may also like...