Ştiri externe

Lista World Watch 2017 a organizației Open Doors relevă valuri îngrijorătoare de persecuție a creștinilor

biserica-persecutata

Curând va fi publicată lista World Watch a organizației Open Doors S.U.A pentru anul 2017. Conform Mission Network News, ultimii ani au fost marcați de valuri îngrijorătoare de persecuție a creștinilor din întreaga lume. Anul 2016 a fost al treilea an consecutiv în care persecuția a continuat să crească dramatic.

Țările care s-au aflat în topul listei World Watch 2016 au fost: Siria, Afganistan, Eritreea, Irak, iar pe primul loc s-a clasat Coreea de Nord. Este foarte probabil ca în aceste țări persecuția să continue. De fapt, Open Doors a anunțat deja că Coreea de Nord va rămâne în topul listei World Watch pentru anul 2017, iar acest clasament va marca cel de-al 15-lea an al Coreei de Nord în calitate de țară cu cea mai gravă persecuție a creștinilor. „Chiar dacă persecuția este oribilă în țări precum Irak, Siria, Somalia, nu există țară care să aibă restricțiile, violența și ținta asupra creștinilor, cum este Coreea de Nord”, a declarat Emily Fuentes de la organizația Open Doors.

Revista IBTimes a publicat statistici șocante despre creștini. Aproximativ 90.000 de creștini au fost omorâți anul trecut din cauza credinței lor, ceea ce ar însemna că la fiecare 6 minute un creștin era omorât. Milioane de alți creștini au fost lipsiți de libertatea de a-și practica crezul.

Deși situația creștinilor persecutați este dramatică, Mission Network News oferă soluții pentru ajutorarea fraților și surorilor în credință care trec prin persecuție. Atât mijlocirea pentru ei în rugăciuni cât și conștientizarea țărilor care au cel mai mult nevoie de aceste rugăciuni este o acțiune importantă. Lista World Watch 2017 a organizației Open Doors va fi publicată în data de 11 ianuarie.

Sursa: ŞtiriCreştine.RO