Premierul Australiei: „Dumnezeu este parte a culturii noastre”!

965 vizualizari

APresa internaţională a dat nota 10 pentru demnitate prim-ministrului australian, Kevin Rudd pentru poziţia fermă exprimată vizavi de plângerile musulmanilor şi drepturilor solicitate de aceştia. În discursul său, Rudd a declarat ferm: „Imigranţii şi nu australienii trebuie să se adapteze! Asta e, vă convine sau nu. Majoritatea australienilor cred în Dumnezeu. Asta nu e vreo aripă creştină de dreapta sau o presiune politică, ci un fapt, întrucât bărbaţi şi femei de credinţă creştină, pe principii creştine, au fondat această naţiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranţă adecvat a se afişa asta pe pereţii şcolilor noastre. Dacă Dumnezeu este o ofensă pentru voi, vă sugerez să consideraţi o alta parte a lumii ca fiind casa voastră, întrucât Dumnezeu este parte a culturii noastre” transmite cotidianul.ro

Această cultură s-a creat în peste două secole de zbateri, încercări şi victorii a milioane de bărbaţi şi femei în căutarea libertăţii.

Sunt sătul de îngrijorarea acestei naţiuni în privinţa ofensării unor indivizi sau a culturii acestora. Musulmanilor din Australia, care doresc să trăiască după legile islamice li s-a pus în vedere să părăsească această ţară, în contextul în care guvernul a ţintit radicalismul într-o încercare de a decapita potenţiale tentative de atac terorist. De la atacul terorist din Bali încoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majorităţii australienilor.

Vorbim mai cu seama engleza, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice altă limbă. În consecinţă, dacă doriţi să fiţi parte a acestei societăţi, învăţaţi limba! Vom accepta credinţele voastre fără a vă întreba de ce? Tot ce vă cerem este să o acceptaţi pe a noastră şi să trăiţi cu noi în armonie şi bucurie paşnică.

Aceasta este patria noastră, pământul nostru şi vă vom permite să vă bucuraţi de toate acestea, doar cu o condiţie, să încetaţi a vă mai plânge, văieta şi îngrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastră, de crezul nostru Creştin. În caz contrar, vă recomand cu căldură să profitaţi de o altă mare libertate australiană – libertatea de a pleca.

Dacă nu sunteţi fericiţi aici, atunci plecaţi! Nu v-am obligat să veniţi aici, voi aţi solicitaţi să fiţi în ţara noastră. Aşadar, acceptaţi-ne aşa cum suntem dacă vreţi să fiţi parte din societatea noastră!

Prime Minister Kevin Rudd – Australia

You may also like...