Războiul din estul Ucrainei favorizează plantarea bisericilor în vest

1,139 vizualizari

c2aebc05-42ae-439c-a0ce-0c6e720a0e6f-Remembering-Maidan-1

A trecut mai mult de un an de la revoluţia Euromaidan din Scuarul Independenţei din Kiev, şi mii de oameni au venit să comemoreze “Suta din Cer” – acei care şi-au pierdut vieţile în timpul protestelor sângeroase din februarie 2014, relatează Baptist News.net

S-au schimbat multe în Ucraina în ultimul an. Un nou preşedinte este în oficiu. Războiul continuă în est între separatiştii pro-ruşi şi Armata Ucrainiană în ciuda negocierii unui acord recent pentru încetarea focului. Dar nu toate veştile care vin din Ucraina sunt rele, raportează Bordul Internaţional de Misiune.

În acest timp au fost ţinute servicii de rugăciune pentru cei căzuţi în scuarul central (cunoscut ca Maidan Nezalejnosti); o nouă biserică s-a născut în oraş – 16 oameni s-au adunat pentru închinare într-un fost salon de frumuseţe.

Pastorul Oleg, care conduce noua adunare, este un plantator de biserici din regiunea Lugansk, care a fost forţat să fugă de la casa şi biserica sa din cauza războiului.

“Aceasta nu era în planul meu. Nu aveam nici o dorinţă să vin în oraşul ăsta mare. Eram fericit să păstoresc biserica mea şi să plantez biserici noi în regiunea Lugansk. Dar Dumnezeu avea alte planuri”, a spus Oleg.

Liderii programului pentru plantarea bisericilor de la Seminarul de Teologie din Kiev spun că liderii baptişti din Ucraina au început cu vigoare să planteze noi biserici în Kiev şi în alte arii din vest. Dar le lipseau plantatorii de biserici şi nu ştiau cine va începe şi va conduce aceste noi biserici.

Slujitorul de la Bordul Internaţional de Misiune, Dan Upchurch, care predă plantarea bisericilor la seminar, a explicat că mulţi dintre studenţii lor au venit din estul Ucrainei, care a văzut cea mai mare creştere procentuală a bisericilor în ultimii 25 ani.
Upchurch a spus că în ultimile luni au văzut mulţi studenţi plantatori de biserici care s-au mutat de la casele lor din est ca să poată continua să planteze biserici în părţile centrale şi vestice ale ţării.

Când a fost întrebat dacă se va mai întoarce vreodată la biserica lui de acasă, păstorul Oleg a spus cu lacrimi în ochi că aşteaptă ziua în care se va putea întoarce. “Dar, între timp, voi planta biserici. Pentru asta m-a făcut Dumnezeu”, a spus acesta.

You may also like...