RO / RU

Noul serial ”Biblia” provoacă discuţii despre Dumnezeu

2,988 vizualizari

biblia serialNoul serial ”Biblia” este unul dintre cele mai solicitate filme din Marea Britanie și SUA. Potrivit statisticilor, primul episod al serialului a fost vizionat de mai bine de 1.2 mln. de persoane în Marea Britanie – mai mult de 5.5 % din numărul total al publicului. Ca rezultat, acesta a stârnit un număr mare de discuții pe rețele de socializare în seara premierei.

Producătorii executivi ai serialului, cuplul Mark Burnet și actrița Roma Downey spun că, inițial au conceput ideea de a realiza această peliculă cu speranța de a influența noua generație de public și de a o conduce din nou la Biblie. „Suntem extrem de încântați de prezentarea într-adevăr, puternică a primului episod…acesta a aprins o mare discuție despre Domnul. Este încurajator. Știm că, acesta este doar începutul”, a declarat cuplul Mark și Roma despre premiera din Marea Britanie.

Deși prima ecranizare a serialului a avut un mare succes, totuși, aceasta nu a trecut fără păreri contradictorii. „Cartea are mult mai multe istorii și personaje bogate, care nu ar putea fi vreodată încadrate într-un mini-serial. Ei au sărit de la o istorie faimoasă la alta: Eden, Noe și Moise de exemplu, au fost incluse într-un singur episod. Cele 10 porunci au fost menționate succint de către narator. Personajele sunt bune sau rele, iar limbajul este de lemn…” , a scris jurnalistul Alan Yuhas pentru ziarul The Guardian.

Cu toate acestea, bisericile au răspuns pozitiv la premiera mini-serialului „Biblia”, deoarece acesta a stimulat și a încurajat la conversație despre Biblie multe persoane, creștini și necreștini. Krish Kandiah de la Alianța Evanghelică, Marea Britanie a spus: „Sunt încântat de faptul că, 1.2 mln de oameni din Marea Britanie au vizionat o prezentare dramatică despre creație, potop, viața și chemarea lui Avraam și puternica istorie a Exodului. Acesta trebuie să fie unul dintre cele mai mari grupuri de studii biblice în istoria Marii Britanii.” De asemenea, Andrew Copson de la Asociația Umanistă Britanică, a spus că, „așteaptă cu nerăbdare să discute aceste istorii cu oamenii din diferite perspective.”

Mark Burnett este un producător de televiziune din SUA. A realizat peste 2.400 ore de materiale pentru TV, care sunt difuzate regulat în peste 70 de țări. Poate fi numit ca cel mai de succes producător TV din lume. În 2011 a optat pentru o adaptare și ecranizare literară a Bibliei.

„Suntem o familie creștină. Unii oameni o numesc intuiție, unii spun că, este o chemare din partea Domnului. Noi credem că, este o chemare din partea Domnului și am primit-o într-un moment cu câțiva ani în urmă, când cariera mea și a soției mele mergea foarte bine. Eram foarte conștienți că, emisiunile noastre vin și se duc. Cât despre Biblie, pe deplin credem că, oamenii o vor viziona și peste 30 de ani. Este mult mai important. Acest lucru cu siguranță, este cel mai important pe care l-am făcut vreodată”, au spus Mark Burnett în cadrul unui interviu.

Serialul „Biblia” este o adaptare vizuală uimitoare ale celor mai cunoscute istorii din Biblie, începând de la Geneza și până la Apocalipsa. Anul curent acesta s-a plasat în topul serialelor la televiziune prin cablu în SUA. Primul episod a obținut 13.1 mln de vizualizări, aceasta fiind cea mai mare cifră în 2013 la o televiziune prin cablu.

Iuliana David

You may also like...