Cadou de Crăciun pentru orfani: în Transnistria a fost deschisă cea de-a 2-a casă de copii de tip familial

2,966 vizualizari

În ajunul sărbătorii Nașterii Domnului și Anului Nou, copiii orfani din regiunea Transnistreană au primit un cadou prețios din partea Fundației “Pod spre viață”. În satul Pervomaisc, raionul Slobozia, a fost inaugurată o nouă casă de copii de tip familial. La serviciul de binecuvântare a casei au participat: Ion Miron, episcopul UBCEB, Waldemar Shredder, președintele Fundației “Pod spre viaţă”, Petru Kuzminski, pastorul responsabil de regiunea Transnistreană, Henri Bek, președintele Misiunii “Purtătorii de Speranţă. Est” și alți oaspeți din bisericile din regiune.

1

În cuvântul său de salut, Petru Kuzminski a atras atenția celor prezenți la faptul că Domnul i-a binecuvântat cu o zi însorită, chiar dacă în calendar este luna decembrie. El le-a urat viitorilor stăpâni ai casei și celor prezenți ca viața lor să fie la fel de senină, fără furtuni, iar zâmbetele copiilor să fie cel mai frumos décor al casei. La serviciul de binecuvântare au venit și reprezentanți ai autorităților locale. Din numele administrației locale, Mihai Chirca, în mesajul său de felicitare, a menționat că pentru prima dată, în raionul Slobozia, s-a construit o casa de copii de tip familial și a promis că va sprijini necondiționat familiile care vor lua în grija lor copii orfani.2

Familia fratelui Vitalie și Olesea Zinchevici a primit de la Domnul chemarea de a sluji în casa nou construită. Cuplul respectiv are doi copii: Ruben- 14 ani, și Mark- 7 ani. Comunicând cu câteva familii ce au luat în grija lor copii orfani, ei au simțit că Domn3ul le deschise și lor noi oportunități. Cu ceva timp în urmă, reprezentanții misiunii creștine din Transnistria, «Copilăria copiilor», i-au invitat pe Vitalie și Olesea la niște cursuri pentru părinți adoptivi, cu durata de 3 luni. «Chiar dacă nu veți lua în familia voastră copii orfani, aceste informații vă vor fi de folos, dar dacă vă hotărâți să luați- atunci această instruire vă este necesară»- le-au spus lucrătorii misiunii. Vitalie și Olesea au acceptat și, în timpul instruirii, când cineva le-a arătat o poză a unei fetițe blonde, cu ochi albaștri, ei au înțeles că cale de întors nu-i.

«De fapt, am aflat că Cristina avea și un frate, Vlad— ne-a spus Vitalie Zinchevici. Când i-am văzut pe fotografie, i-am simțit atât de familiari nouă încât au rămas în inima noastră. Dar pentru a ne întâlni cu ei a trecut aproape jumatate de an, timp în care am pregătit toate actele necesare. În tot acest timp noi ne-am rugat fierbinte și când i-am văzut pentru prima data, nu am avut nici o îndoială în privința lor!». Așa a ajuns Cristina, în vârstă de 9 ani, și Vlad, care deja a împlinit 8 ani, într-o familie creștină. După spusele fratelui Vitalie, în viitorul apropiat, planifică să mai ia în grija lor încă 2 copii, dar pentru aceasta este necesar de a pregăti documentele de dare în exploatare a casei nou construite, precum și alte acte obligatorii. În regiunea Transnistreană, întreaga procedură de adopție a copiilor orfani este strict reglementată și verificată de instanțele statului.

4

Această este ce-a de-a 2-a casă de tip familial construită în regiunea Transnistreană. Prima a fost construită cu aproximativ un an în urmă, lângă Biserica Evanghelică Baptistă din orașul Bender. În prezent, în această regiune, numai în internatele de stat sunt peste 2500 de copii orfani,  însă numărul copiilor din familii defavorizate este mult mai mare. Datorită râvnei și dragostei necondiționate a creștinilor, în ultima perioadă zeci de copii au fost primiți în familie, însă mulți nu au putut face acest lucru deoarece nu întruneau condițiile impuse de stat necesare pentru a lua un copil în grijă. Rămâne să ne rugăm ca și mai departe Fundația “Pod spre viață” să-și continue lucrarea binecuvântată atât în regiunea Transmistreană cât și în întreaga țară, dăruind părinților creștini oportunitate de a sluji, iar copiilor- o familie și speranță pentru viitor.

You may also like...