În perioada 11-12 noiembrie, prin harul lui Dumnezeu, la Biserica „Isus Salvatorul” din Chișinău, a avut loc Conferința Națională a Departamentului Surorilor UBCEB cu genericul: Credincioșie și răsplată. Peste 800 de femei prezente la Conferință au ascultat Cuvântul Domnului, muzică pentru suflet, s-au rugat și s-au bucurat într-o sfântă părtășie.
Cu un mesaj din partea Domnului au venit frații: Ion Miron, episcop UBCEB, Mihai Malancea, pastor al Bisericii Speranța din Chișinău, Alexandru Goncearuc, vice-episcop UBCEB și Vitalie Fedula, pastor al Bisericii Isus Salvatorul.
Printre surorile din alte țări, care au făcut un drum lung ca să fie alături de surorile din Moldova, s-au numărat: Ksenija Magda, timp de 16 ani a fost președinte al Femeilor Baptiste din Croația, Angela Țiprigan, Oxana Sinigur, coordonatoarea lucrării surorilor din cadrul Asociației Bisericilor Baptiste Moldovenești din SUA și Canada și Ana Doroșenco, coordonatoarea departamentului surorilor al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Ucraina. De asemenea, cu un cuvânt de încurajare a participat și Olga Mocan, ce timp de mai mulți ani a fost coordonatoarea Departamentului surorilor al UBCEB din Moldova.
Programul Conferinței a avut mai multe momente de Laudă și Închinare la care au participat: corul de surori de la Colibași, corul Bisericii „Betania”, corul de copii din satul Pînzăreni, grupul „Grația” al Bisericii „Speranța”, grupul familiei Kirnev, grupul de Laudă și Închinare al Bisericii „Isus Salvatorul” și Bisericii „Betel”.
O surpriză specială pentru participantele prezente la Conferință a fost prezența a două familii speciale: familia Cusursuz, or. Ciadîr- Lunga și familia Bulgari, s. Larga. Experiențele lor frumoase cu Dumnezeu au fost o mare încurajare și provocare pentru toate femeile. Ei sunt dovada vie a credincioșiei lui Dumnezeu și o bună mărturie pentru semenii lor.
De asemenea, în cadrul Conferinței a fost lansat Ghidul de studiu Biblic, în 2 limbi, cu genericul “Femeile de ieri – impact peste veacuri” (ediția a II-a). Noi avem multe lucruri de învățat de la femeile de ieri, ce fie au marcat istoria omenirii prin blândețe, curaj, credincioșie, fie prin neascultarea și răzvrătirea lor față de Dumnezeu. Toate aceste lecții de viață constituie esența acestui ghid, ce are drept scop cunoașterea aprofundată a personajelor biblice a căror nume au rămas scrise pe paginile Sfintei Scripturi.
Fiecare soră prezentă la Conferință a plecat acasă nu doar cu un mic cadou pregătit cu multă dragoste de către surorile voluntare, dar și cu o inimă plină de învățătură sănătoasă, recunoștință și credincioșie.