Fondul “PUNTE ÎN VIAŢĂ”,  Slides

Inaugurarea primei case de copii de tip familial în regiunea de Nord a țării

Pe data de 13 noiembrie, în satul Maramonovca, raionul Drochia, a avut loc binecuvântarea primei case de copii de tip familial din regiunea de nord a țării. La serviciul de binecuvântare au luat parte: Ion Miron, episcopul UBCEB, Waldemar Shredder, președintele Fondului “Pod spre viaţă”, Henri Bek, președintele Misiunii “Purtătorii de Speranţă. Est”, Ghenadie Bulgari, pastor responsabil de regiunea Nord, precum și alți oaspeți din bisericile din împrejurime.

1

Nicolai Plucci, pastor și coordonatorul proiectului de construcție a caselor de copii de tip familial (CCTF) a menționat: «Această sărbătoare nu este doar pentru biserica locală, ci pentru întregul sat și chiar pentru întregul raion. Noi credem că copiii dezavantajați vor găsi în această casă căldura dragostei lui Dumnezeu manifestată prin grija părinților adoptivi. Această casă va deveni pentru ei «podul în viață» spre un viitor mai bun și mai fericiti alături de Dumnezeu».

2

Alexandru și Tamara Cuțchi, viitorii proprietari ai casei construite, mulți ani la rând s-au rugat Domnului ca El să îi binecuvânteze cu copii, însă răspunsul întârzia să apară. Prin urmare, soții au decis să adopte două fetițe. La scurt timp, anumite circumstanțe le-au dat imbold să mai adopte și alți copii, astfel că numărul copiilor a ajuns la șase. Iar anul trecut Dumnezeu i-a binecuvântat cu mult așteptatul fiu. Astfel, camerele confortabile din casa nou construită nu vor fi goale, ci chiar din primele zile vor fi ocupate de copii.

3

 «Fiecare inaugurare a unei case de copii  reprezintă pentru un mine un moment emoționant. Eu am crescut doar cu mama, tatăl meu a murit când aveam 3 ani. Pe de o parte, eu am simțit lipsa tatălui, nu avea cine să mă apere. Dar pe de altă parte, unii oameni mi-au acordat atenție și dragoste într-un mod special, anume pentru că eu am crescut fără tată. Încă de atunci mi-a apărut dorința în inima mea că să-i ajut pe copiii defavorizați»- le-a împărtășit celor prezenți Waldemar Shredder, președintele Fondului “Pod spre viaţă”. «Eu sunt foarte fericit că acești copii orfani vor găsi aici părinți care îi iubesc și vor fi crescuți și educați într-un mediu creștin, iar Cuvântul Domnului le va fi semănat în inimă. Iar Domnul a spus: tot așa și cuvântul Meu, care iese din gura Mea, nu se întoarce la Mine fără rod, ci va face voia Mea și va împlini planurile Mele» (Isaia 55:11)- a adăugat fratele Waldemar Shredder.

4

În aceeași zi a avut loc și serviciul de binecuvântare a casei de copii de tip familial în satul Sofia, raionul Drochia. Aceasta este a 5-a casă inaugurată în acest an în Moldova. Construcția a patru astfel de case se află în faza finală și în curând se vor cunoaște dățile când acestea vor fi deschise.

5

Proiecul de construcție a caselor de copii de tip familial în Moldova se realizează în cadrul colaborării între UBCEB și Fondul de caritate «Pod spre viață». Datorită susținerii din partea creștinilor din Est și dedicării familiilor din Moldova, sute de copii orfani au găsit un adăpost, grijă părintească și sanșa la un viitor mai bun.