RO / RU

SUA: Israel are dreptul să se apere împotriva Hezbollah

1,090 vizualizari

Mideast-Israel-Lebano_Horo-635x357

Înaintea întâlnirii Consiliului de Securitate al ONU, Washingtonul condamnă atacul Hezbollah asupra IDF (forţele de apărare ale Israelului), îndeamnă părţile să „respecte” linia de încetare a focului, relatează ŞtiriCreştine.ro

Statele Unite declară că au solidarizat cu Israel miercuri, după ce un atac transfrontalier din partea Hezbollah au luat viaţa a doi soldaţi, în cel mai serios conflict de-a lungul graniţei nordice din ultimii cinci ani.

„Susţinem dreptul legitim al Israelului la auto-apărare şi continuăm să îndemnăm toate părţile să respecte linia albastră dintre Israel şi Liban”, a declarat pentru reporteri purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jen Psaki.

Ea a adăugat că Washington condamnă atacul Hezbollah al convoiului militar israelian.

“Hezbollah continuă să instige la violenţă şi instabilitate înăuntrul Libanului prin atacul Israelul şi prin prezenţa şi luptele din Siria, care violează politica de acord a liderilor libanezi de disociere a Libanului de orice conflict străin”, a mai spus Psaki în declaraţie.

Doi soldaţi au fost omorâţi şi alţi şapte au fost răniţi când convoiul lor a fost lovit de o serie de rachete anti-tanc trase de Hezbollah, într-un contra-atac aerian din Siria în 18 ianuarie care a dus la moartea a mai multor luptători Hezbollah şi a unui general iranian.

Israel a răspuns atacului, ţintind poziţiile Hezbollah din Liban, aparent omorând un pacifist spaniol. Psaki a declarat că SUA e „adânc îngrijorată” de decese.

Condamnarea SUA a venit cu puţin timp înainte de întâlnirea Consiliului de Securitate ONU care trebuia să se întrunească pentru criza din New York.

„Cerem tuturor părţilor să se abţină de la orice acţiune care ar putea creşte situaţia”, a spus Psaki, adăugând că Washingtonul monitorizează atent situaţia.

Vă îndeamnă să vă rugaţi pentru pace în Israel şi pentru grupurile care alimentează ura şi războiul în ţara sfântă. Rugaţi-vă pentru protecţia copiilor lui Dumnezeu şi pentru vindecarea familiilor care au pierdut apropiaţii lor în aceste atacuri.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...