Congresul UBCEB din Rusia: "Duhul Sfânt naşte mişcarea Evanghelică"

1,559 vizualizari

съезд-РоссииSfârşitul lunii mai a fost marcat de un eveniment istoric şi în comunitatea baptistă din Rusia. La Sankt Petersburg a avut loc cel de-al XXXIV-lea Congres al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Rusia. Evenimentul a avut drept motto: "Duhul Sfânt naște mișcarea evanghelică" și a adunat circa 2000 delegați și oaspeți din SUA, Germania, Canada, Ucraina și Tadjikistan.

Printre oaspeții de onoare prezenți la eveniment au fost: vicepreședintele Asociației Billy Graham, V.G. Gamm, președintele Comunității Bisericilor CEB Slave din Coasta de Est, SUA, Vitalie Korcevschii, secretarul general al Federației Europene Baptiste (EBF), Tony Peck și alții.

Cu majoritatea absolută a voturilor Alexei Smirnov a fost reales în funcție de președintele al Uniunii BCEB din Rusia pentru următorii patru ani. Delegații au aprobat candidatura lui Serghei Sipco pentru funcția de Prim-vicepreșeinte al Uniunii, care în ultimii ani a dus slujirea de pastor responsabil pe regiunea Omsk.

5147_31868_906f487774

Pentru noua conducere a Uniunii Baptiste din Rusia s-au rugat liderii spirituali și cunoscuții slujitori: P.B. Conovalciuc, Tony Peck, A. C. Sipco, Igor Bandura.

În calitate de episcopi adjuncți pe regiuni au fost aleși următorii frați:

  • Regiunea Ural – Maxacov Igor;
  • Regiunea Centrală – Masliacov Nicolai;
  • Regiunea de Sud – Levașov Victor;
  • Regiunea de Nord-Vest – Sipco Victor;
  • Regiunea Volga – Mandziuc Alexandru;
  • Orientul îndepărtat – Zaițev Victor;
  • Regiunea Siberia – Ghenrih Eduard;

Delegații Congresului au adoptat un apel special către președintele Federației Ruse, V.V.Putin, de asemenea, au votat pentru Rezoluția cu privire la situația din Ucraina.

La rândul lor, pentru delegații și oaspeții Congresului au venit cu felicitări și urări de bine reprezentanții Administrației Președintelui Federației Ruse, Duma de Stat a F.R., administrația Guvernatorului din Sankt Petersburg,  și chiar Biserica Ortodoxă Rusă.

1_15

Congresul s-a desfășurat într-o atmosferă de dragoste și unitate și a însuflețit slujitorii care lucrează pe câmpul de misiune în aceste timpuri dificile.

O mare apreciere Congresului a dat pastorul bisericii "Pe munte" din or. Spokane și Președintele Alianței formate din patru comunități ale Bisericilor CEB Slave din SUA, Alexandru Sipco.

"Slavă Domnului pentru tot, ce s-a desfășurat aici la Congres! Se simte binecuvântarea și prezența Domnului, lucrarea harului, dragostea unul pentru altul. Mi-a plăcut atitudinea serioasă pentru lucrarea Congresului, în luarea hotărârilor privind toate chestiunile. Aici se împlinesc cuvintele: ”Cât de bine și de plăcut este să locuiască frații laolaltă!” O așa atmosferă în zilele Congresului a fost pentru mine o bucurie enormă. Dacă ne vom ține de Cristos, vom merge și mai departe pe aceeași cale, atunci nădejdea nu ne va înșela. Totul se va îmbunătăți și se va consolida. Biserica trebuie să se pregătească să se întâlnească cu Domnul", a remarcat pastorul.

Congresul a fost prilejluit de aniversarea a 130 ani de la fondarea Uniunii BCEB din Rusia.

Traducere și adaptare de, Iuliana David

You may also like...