Biserica „Speranţa” din Ciorescu a sărbătorit ordinrea unui nou slujitor

5,071 vizualizari

DSC8628-1Duminică, 01 iunie, biserica „Speranţa” din satul Ciorescu a devenit mai bogată cu un slujitor. Igor Calcavura şi-a pus viaţa şi familia la dispoziţia Domnului în slujba de diacon. Cu îndemnuri şi mesaje de încurajare pentru noua familie de slujitori au venit conducerea Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), slujitori din alte biserici, dar şi de peste hotare.

Printre oaspeţii de frunte se numără episcopul UBCEB, Ion Miron, Secretarul general UBCEB, Nicolai Vozian, pastorii Alexandru Şerbaniuc din Bălţi, pastorul onorific al bisericii Mihail Mocan şi pastorul bisericii locale Iurie Groşin. Alături de bucuria bisericii „Speranţa” a fost şi pastorul Bert Bioier din Olanda. Cu melodii de laudă şi închinare a slujit formaţia „Blajenstvo”.

Biserica „Speranţa” din Ciorescu numără 60 de membri. Slujirea bisericii se concentrează în mod deosebit pe lucrarea cu copii. Şcoala duminicală cuprinde trei grupe, care formează un cor frumos de copii. O altă slujire importantă a bisericii este implicarea în misiune. Biserica locală are trei puncte de misiune în împrejurimi printre care se regăsesc satele: Goieni ce face parte din componenţa Municipiului Chişinău şi Hruşova din raionul Criuleni.

DSC8640-1

La cârma bisericii se află pastorul Iurie Groşin, care este ajutat de diaconii Oleg Hîrbu, Vasile Rotari şi mai nou de proaspătul ordinat, Igor Calcavura.

Biserica “Speranța” a fost fondată la începutul anilor ‘90 dintr-un mic grup de creștini, care frecventau biserica-mamă “Betel” din or. Chișinău.

DSC8690-1

You may also like...