De cinci ani, noaptea Nașterii Domnului Isus are o conotaţie şi o misiune specială pentru o parte din tinerii Bisericii “Isus Salvatorul” și nu numai. Grupul de evanghelizare printre studenţi şi prietenii lor dedică această noapte colindului în căminele studenţeşti. Acolo unde tineri aflaţi departe de casa părintească, cufundaţi în stresul examenelor, sunt deschişi să audă mesajul adus de mai bine de 2000 de ani păstorilor de îngeri, magilor de o stea, mesajul profeţit atâtea milenii, mesaj care a adus atâta speranţă multor generaţii la rând.
Mesajul biblic ascuns în versurile colindelor transmite bucuria Naşterii Mântuitorului şi deschide uşi pentru alte lucrări în cadrul instituţiilor de învățămînt. Numărul colindătorilor pe parcursul acestor cinci ani a crescut de la 25 la peste 60 tineri, iar în acest an s-a mai format un grup de tineri care la fel au colindat o parte din cămine.
Răspunsul celor care sunt făcuţi părtaşi la acest mesaj este pe măsură. Tinerii se îmbulzesc la geamuri pentru a asculta colindele ce aduc vestea bună a Evangheliei sau pentru a filma secvenţe cu ceata de colindători. Fiecare încheiere a colindului este însoţită de aplauze şi strigăte de bucurie, de apreciere. Unii din ei pot să arunce bomboane şi fructe peste geamuri, alţii se alătură colindătorilor intonând colinde.
Victor Toacă, iniţiatorul acestei lucrări și responsabilul pentru lucrarea de evanghelizare printre studenţi, ne-a împărtăşit câteva emoţii din bucuria acestei lucrări: “Pentru mine serile de colind la cămine sunt momente care mă copleşesc şi mă umplu de bucurie. Este o bucurie care se transformă într-un adevărat combustibil şi mă energizează pentru lucrarea de evanghelizare pe care o facem săptămânal la cămine. Mă bucur că o idee simplă de a împărtăşi bucuria Nașterii Domnului Isus cu studenţii din căminul unde am trăit şi eu patru ani, s-a transformat într-o tradiţie atât de frumoasă. Primele cămine pe care le-am colindat au fost din campusul de la ASEM. Faptul că suntem ascultați cu bucurie, aplaudați, filmați, susținuți în cântare, mă face să cred că este o lucrare importantă, necesară”.
Marina Beţivu, unul din colindători, se împarte cu experiența trăită în următoarele rânduri: „E o lucrare care aduce bucurie atât lor, cât și mie, emoții mixte, automotivare la rugăciune, dedicare totală. În această lucrare mă umplu de o bucurie reală, pe care o duc în primul rând acasă, în familie, acolo unde Tatăl bucuriei reale încă nu este cunoscut. Bucurie care mă umple când toată lumea strigă „mai cântați” sau ne zic ”ne bucurăm că veniți la noi în fiecare an”. Pentru mine personal cea mai frumoasă experiență a fost în anul 2010/2011 când am fost la colindat tot cu acest grup, fiind nepocăită. Atunci a fost începutul începuturilor pe drumul de a face cunoștință cu creștinii și cu Cristos, așa că prin această lucrare se face o evanghelizare foarte puternică. Mă bucur că numărul de colindători crește și cred că studenții își zic în inima lor ”iată cineva care n-a uitat de noi de Crăciun”. Știu că le este dor de casă, dar într-un fel le alinăm dorul, plus Îl aducem pe Isus în casele lor. Doamne, binecuvântează această lucrare și în continuare!”
Natalia Leni este altă participantă din ceata de colindători: “Aleg să dedic această noapte colindului la căminele studenţeşti pentru a proclama vestea bună că s-a născut Mesia, să-L laud pe El, iar în schimb primesc o mulţime de emoţii pozitive. Este foarte plăcut să auzi din partea studenţilor: “mai cântaţi”, “nu plecaţi aşa de repede”. Dumnezeu e minunat şi mă simt binecuvântată că pot împărtăşi această bucurie care ne-a lăsat-o prin această sărbătoare cu alţii”.
Misiunea din noaptea Nașterii Domnului Isus uneşte inimile colindătorilor cu minim o lună înainte. Duminică de duminică, începând din luna noiembrie, echipa din Lucrarea cu Studenţii mobilizează tinerii din biserică la repetiţii. Aici împreună învaţă noi colinde şi se roagă pentru noaptea în care toţi creştinii sărbătoresc întruparea Mântuitorului, ca vocile lor să fie auzite de fiecare ureche din cămine, iar cuvintele să pătrundă în inimi.
Un rol deosebit în această lucrare îl au instrumentiştii. Magda Clopoţel este unul din chitariştii datorită căreia mulţi tineri au reuşit să cânte şi să descopere că au voce. Cum este acest proces de pregătire şi ce bucurii a cules din acest ogor de evanghelizare ne spune în următoarele rânduri: “Este al doilea an de când sunt implicată în această lucrare. Am o bucurie enormă de la ceea ce fac. Îmi place mult să mobilizez tinerii la închinare şi atunci când lăudăm pe EL, adesea mă gândesc, oare ce crede Isus despre ce facem acum? Mă bucur să văd cum tinerii care timp de două luni umblă la repetiţii sunt încurajaţi prin reacţiile studenţilor la mesajul pe care îl aducem prin cântare. Este o bucurie enormă care îmi dă putere să uit de toată oboseala de la repetiţii, mă umple de energie şi voie bună”.
Vă îndemnăm să susţineţi în rugăciune această lucrare. Rugaţi-vă pentru studenţii creştini să fie sare şi lumină acolo unde Domnul i-a pus să studieze. Rugaţi-vă pentru echipa de lucru a Lucrării cu Studenţii, să nu obosească în vestirea Evangheliei printre studenţi şi să crească atât calitativ, cât şi cantitativ la nivel de ţară. Rugaţi-vă pentru tinerii care au auzit Evanghelia în aceşti ani, ca sămânţa aruncată să dea rod, iar pentru toate Domnul să fie glorificat.