Campania de Evanghelizare a cucerit nouă localități din Comunitatea Cahul

6,218 vizualizari

Mesajul Evangheliei a fost, este și va fi mereu actual pentru orice perioadă istorică, pentru orice cultură și societate. Această necesitate vitală pentru viața bisericii este parte din activitatea bisericilor din Comunitatea Cahul. În perioada, 11-16 noiembrie, nouă localități din raionul Cahul au fost vizitate de soli ai Evangheliei, care au adus vestea cea bună atât prin Cuvânt, cât și prin fapte bune.

DSCN4193

Evenimentul a fost organizat în cadrul parteneriatului cu bisericile din Convenția Internațională Baptistă (IBC). Programul a inclus o diversitate de activități, care au avut drept scop împărtășirea mesajului dătător de viață cu tinerii, copii, adulți și bătrâni. Vestea bună a fost împărtășită cu locuitorii din satele: Taraclia de salcie, Vadul lui Isac, Crihana Veche, Pașcani, Manta, Colibași, Văleni, Slobozia Mare, Alexandru Ioan-Cuza.

DSCN4170

Cele cinci zile au fost marcate de seri speciale de Evanghelizare găzduite de bisericile locale, distribuirea broşurii „Dreptul la viaţă” în şcoli, vizite de caritate în familii vulnerabile sau bătrâni bolnavi şi singuratici, evanghelizare de la casă la casă, întâlniri speciale pentru tineri şi alte activităţi cu scop evanghelistic.

image

Pastorul responsabil de Comunitatea Cahul, Andrei Ciobanu a descris impactul acestui eveniment ca: „Mulți din cei bolnavi și săraci au fost mângâiați, dar ce este mai important este că sămânța Evangheliei a fost aruncată”. Referindu-se la puterea vindecătoare a Evangheliei: „A fost ca o tulburare a apelor. A fost ca și cum îngerul s-a coborât și cei bolnavi trebuiau să se ducă în apă, să fie vindecați”, a spus Andrei Ciobanu.

image_2

Un alt ecou a acestei lucrări frumoase ne-a fost împărtăşită de Pavel Groza: „Am avut cazuri mai speciale. Am vizitat mai mulți bolnavi, iar unul dintre ei, cu ciroză hepatică în stadie finală, a luat hotărârea să Îl urmeze pe Domnul, ba chiar a insistat să vină seara la adunare, fiind ajutat de niște frați cu mașina.”

DSCN4164

O altă mărturie frumoasă a fost împărtăşită de: „Să fii parte și să privești cum Duhul Sfânt lucrează în viața cuiva este ceva de care ne vom bucura o veșnicie. Sunt deschis la mai multe oportunități să lucrez în Moldova și să continui parteneriatul cu bisericile de aici, ca să pot oferi oamenilor dragostea Lui Dumnezeu în Isus Cristos”, a declarat pastorul Bisericii Baptiste Internaţionale din Cologne, Germania, David Martin.

DSCN4151

Bisericile locale care au găzduit evenimentele de Evanghelizare au salutat implicarea Bisericilor Baptiste Internaţionale, invitând pastorii care au slujit în această campanie să revină în Republica Moldova cu asemenea slujire.

Potrivit pastorului responsabil de Comunitate, Binefacerea şi Evanghelizarea sunt lucrări necesare încă în foarte multe sate din lunca Prutului.

DSCN4188

Campania de Evanghelizare s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului dintre Comunitatea Cahul şi Convenţia Baptistă Internaţională (CBI), care a început în anul trecut când au fost desfășurate asemenea activități în patru localități. Evenimentul se dorește a fi o tradiție anuală, care să aducă o trezire spirituală în lunca Prutului pentru lărgirea și proslăvirea Împărăției Domnului Isus.

You may also like...