Consiliul Uniunii a decis: 2017- anul unității credincioșilor

1,169 vizualizari

La Biserica «Betel» din Chișinău a avut loc Consiliul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste. La această întâlnire au fost invitați și membrii comisiei Asociației Euro-Asiatică de Acreditare (EAAA), care în această perioadă se află într-o vizită de evaluare la Universitatea «DIVITIA GRATIAE». Taras Dyatlik- coordonatorul departamentului de dezvoltare a învățământului, înainte de momentul de rugăciune, a avut un scurt mesaj cu referire la exemplul lui Iosif. «Domnul îngăduie să avem boli și pierderi pentru ca să ne învețe și să ne schimbe viața. Este foarte important ca în momentele dificile să nu cădem în capcana satanei și a depresiei. Dumnezeu are un plan bine stabilit pentru viața noastră, iar noi nu avem nici un drept să-l încălcăm».

1

Mihail Mokienko, președintele comisiei de acreditare și candidat în știinte istorice, le-a prezentat celor prezenți în sală un manual de interpretare pentru toate cărțile din Sfânta Scriptură, cu denumirea de: «Comentariul Biblic Slavon». Autorii acestui manual, ce are 1840 de pagini, sunt 96 de slujitori din spațiul Euro-Asiatic, inclusiv și din Republica Moldova. Manualul îl puteți găsi la Universitatea «DIVITIA GRATIAE» sau pe site-ul: sbc.e-aaa.info.

2

Nicolai Vozian, secretar executiv al Uniunii Bisericilor CEB din Republica Moldova, a prezentat genericul anului 2017. Fratele Nicolai a reamintit că anul viitor vom sărbători 90 de ani de la organizarea primului congres al reprezentanților bisericilor Uniunii basarabene, ce a avut loc în anul 1927. « Atât prezentul cât și viitorul ne vorbește despre importanța unițății poporului lui Dumnezeu»- a menționat fratele Vozian. De asemenea, el a propus ca motto-ul pentru anul viitor să fie versetul din Efeseni 4:3 «…și căutați să păstrați unirea Duhului, prin legătura păcii». Consiliul a fost de acord cu această propunere, astfel, anul 2017 a fost declarat «Anul unității poporului lui Dumnezeu».

3

În cadrul pregătirilor pentru cel de-al 33 Congres al Uniunii Bisericilor CEB, ce va avea loc în perioada 14-16 septembrie 2017, Consiliul a aprobat comisia care va nominaliza candidații ce vor fi împlicați în slujirea pe comunități și în conducerea Uniunii. Componența comisiei este următoarea:

1. Ivan Sacara –președinte
2. Fiodor Antoniuc
3. Anton Plăcintă
4. Mihai Malancea
5. Virgil Pavliuk
6. Petru Corotaș
7. Pavel Vaculovschi
8. Andrei Guțu
9. Zaharia Vasilache
10. Dumitru Cravcenco
11. Ivan Tuceac

De asemenea, Consiliul a aprobat criteriile în baza cărora va fi aleasă conducerea Uniunii Bisericilor CEB și după care se va conduce comisia în procesul de selectare a candidaților pentru această slujire.

4

Pe data de 12 martie 2017 se planifică ca în toate bisericile să fie ținut post și rugăciune pentru buna desfășurare a celui de-al 33 Congres. Începând cu data de 20 martie, fiecare biserică va putea să-și înainteze candidații pentru slujirea pe comunitățile regionale și la conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova.

Consiliul a decis dățile când se vor desfășura adunările unde se va prezenta raportul anual:

6 decembrie, în Biserica din s. Moscovei – pentru regiunea Cahul și Bugeac

7 decembrie, în Biserica «Betania», or. Bălți, pentru Bălți și regiunea de Nord a țării

8 decembrie, în Biserica «Isus Salvatorul», or. Chișinău, pentru regiunea Orhei, Hîncești și Căușeni

9 decembrie, în biserica «Viața nouă», or. Tiraspol, pentru regiunea Transnistreană

Sub genericul anunțat pentru anul 2017, în perioada 10-11 martie, la biserica «Betel» din Chișinău va avea loc conferința pentru slujitori și soțiile lor, la care vor fi invitați aproximativ 1000 de participanți. Pe data de 28 și 29 aprilie, cu aceeași tematică, se planifică organizarea unei conferințe pentru păstori și misionari.

You may also like...