Consiliul EBF de la București în imagini FOTO

1,651 vizualizari

wpid-wp-1411577284084

Întâlnirea anuală Consiliului Federației Europene Baptiste (EBF), a adunat peste 110 lideri baptiști în premieră la București. În perioada, 24-27 septembrie reprezentanții din peste 35 de țări din Europa, Asia și Africa, printre care și Republica Moldova au fost primiți de frățietatea de la București cu multă căldură și un program bogat în cântări de laudă și închinare, relatează Revista Creștinul Azi.ro

În cadrul lucrărilor Consiliului EBF frații din comunitatea europeană, pe lângă rapoartele prezentate de conducerea EBF, liderii baptiști au discutat diverse subiecte, printre care se numără următoarele:

  • Tendințe actuale în misiunea contemporană,
  • Rromii în biserică și societate-cultură, integrarea, tratamentul discreționar și traficul de persoane,
  • Libertatea religioasă ca parte a ADN-ului baptist,
  • Prezenta și proclamarea Baptistă într-o lume complexa.

Dezbaterile au fost conduse de Suzii Paynter, Ebbe Holm, Dimitrina Oprenova, Christer Daelender, Teun vânt der Leer și Iancu Bunce.

wpid-wp-1411576441287

Preocupările baptiștilor europeni

Tony Peck, secretarul general al FEB, a prezentat principalele preocupări ale baptiștilor europeni pentru perioada următoare. El a subliniat că baptiștii sunt preocupați să audă împreuna vocea lui Dumnezeu la problemele actuale ale societății, să evalueze corect tendințele naționaliste în lumina Cuvântului, să identifice viitorii lideri și să contribuie la formarea lor pentru a conduce bisericile și uniunile în viitorii ani, să păstreze părtășia și unitatea între baptiști chiar dacă țările lor sunt în conflict, să încurajeze bisericile și uniunile să câștige generația tânără pentru Hristos, să transmită o mărturie autentică o creștinismului în țările musulmane, să construiască relații între Est și Vest, între evrei și palestinieni, între ruși și ucrainieni.

wpid-wp-1411571000308

Strigătul lumii arabe

Pastorul Nabil Costa, vicepreședinte al Alianței Mondiale Baptiste, a prezentat dificultățile și oportunitățile slujirii în lumea arabă.  Crizele umanitare, conflictele etnice și religioase, tensiunile dintre țările arabe, persecuția religioasă, situația disperată a refugiațiilor, sărăcia, reprezintă doar câteva din problemele care produc lacrimi și suferință în viața baptiștilor din aceste tari. Pastorii arabi prezenți la acest eveniment au îndemnat liderii Uniunilor Baptiste să se roage pentru pace, să facă lobby pe lângă guvernele europene pentru respectarea drepturilor și libertăților religioase, să sprijine proiectele misionare și educaționale din aceste țări, să se implice în acțiuni umanitare, să sprijine proiectele de reabilitare a clădirilor bisericilor distruse. Deși baptistii reprezintă o minoritate religioasă în țări ca Irak, Siria, Palestina, Israel, Egipt, Liban, Iordania, Turcia, rolul lor este unul important în răspândirea Evangheliei în aceste țări. Nabil Costa a afirmat că baptiștii pot contribui, prin învățătura și lucrarea lor, la stabilitatea politică a zonei și la declanșarea unei primăveri spirituale în lumea arabă, relatează Creștinul Azi.

Din Federația Europeana Baptistă fac parte Uniunile Baptiste din Europa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală. Comunitatea adună peste 770 de mii de baptişti din 52 de Uniuni şi Convenţii, plus 7 biserici afiliate. EBF este parte a Alianţei Mondiale Baptiste şi organul reprezentantiv a acestei familii în spaţiul euro-asiatic. Următoarea întrunire a Consiliului Federatiei Europene Baptiste va avea loc anul viitor în Bulgaria.

Mai multe imagini FOTO și detalii de la acest eveniment vedeți pe site-ul informativ al comunității baptiste din România, Revista Creștinul Azi.ro

You may also like...