Patru ore rupte din rai la Basarabeasca. Ivan Sacara a transmis ştafeta pastorală lui Alexandru Masalschi (FOTO)

3,840 vizualizari

Momente rupte din rai am trăit alături de Biserica “Golgota” din Basarabeasca. Duminică, 31 ianuarie 2016 a intrat ca un stâlp de aducere aminte în istoria bisericii locale. Acest stâlp de aducere aminte va spune generaţiilor viitoare că în această zi a fost oficiată ordinarea la slujirea pastorală a celui de-al 6-lea slujitor.

familiamasalschi_golgotabasarabeasca

Momentul istoric a fost marcat de emoţii deosebite. După 16 ani de slujire, pastorul responsabil, Ivan Sacara a transmis ştafeta lui Alexandru Masalschi. Vădit emoţionat, Ivan Sacara a venit în faţa Bisericii “Golgota” bine pregătit cu amintiri, sfaturi pentru relaţia lor cu noul pastor responsabil şi promisiunea că membrii bisericii vor rămâne pentru totdeauna parte din inima lui.

ivansacara_golgotabasarabeasca

La cei 66 de ani şi plin de viaţă, Ivan Sacara a decis că e timpul să dea ştafeta celui care să poată duce această lucrare cu altă energie şi vitalitate mai de parte. Acest moment a fost aşteptat şi pregătit de mult timp. În mesajul său către biserică, Ivan Sacara a venit cu îndemnul:

“Dragă biserică, a venit momentul în care eu să mă micşorez, iar el să fie înălţat. Îmi doresc din suflet să înţelegem că noi avem responsabilitatea în faţa lui Dumnezeu să fim alături de el, să îl susţinem, să ne rugăm pentru el şi familia lui, să îl ajutăm să se simtă iubit şi preţuit de noi pentru ca el să poată face lucrarea Evangheliei cu îndrăzneală”, a punctat Ivan Sacara. Întreg mesajul format din 12 puncte îl veţi putea asculta curând la rubrica AUDIO.

ionmiron_golgotabasarabeasca

La momentul istoric al bisericii a participat şi episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron, pastorul responsabil de Comunitatea Bugeac, Iosif Caraseni şi pastorul Bisericii Baptiste nr. 2 din Basarabeasca, Andrei Diacenco. Fiecare din ei a avut câte un cuvânt de încurajare pentru noul pastor ordinat. În curând le vom publica în format audio.

iosifcaraseni_comunitateabugeac

La rugăciunea de ordinare au participat cinci pastori. Episcopul UBCEB, Ion Miron a felicitat cel mai tânăr slujitor din Republica Moldova înmânându-i legitimaţia de pastor şi certificatul de ordinare. De cadouri au beneficiat şi pastorii înaintaşi ai Bisericii. Ivan Sacara a primit în dar un Dicţionar Evanghelic de Teologie, iar pastorul Constantin Franjev o Biblie.

legitimatiepastor_alexandrumasalschi

Alexandru Masalschi s-a născut în septembrie 1979. Viaţa l-a trecut prin examene grele. La vârsta de 17 ani a rămas fără tată, iar în 2006 a decis să meargă de mână cu Dumnezeu şi a încheiat legământul în apa botezului. În 2009 a fost ordinat la slujirea de diacon în Biserica “Golgota” din Basarabeasca, iar în 2013 a fost ales lider de tineret pentru Comunitatea Bugeac. Cei doi ani de slujire în calitate de lider pentru comunitate, au fost şi testul de pregătire pentru slujirea pastorală. După multe sfaturi şi urări transmise de pastori experimentaţi, proaspătul slujitor a spus:

“Atunci când am rămas fără tată, Dumnezeu mi-a dat un tată în biserica din Basarabeasca. Cea mai mare încurajare este că acum am doi taţi în fratele Constantin Franjev şi Ivan Săcară. Binecuvântarea pentru care îi mulţumesc Domnului este că ei nu pleacă, ei rămân mereu alături cu dragostea şi grija lor părintească”, a împărtăşit Alexandru Masalschi.

punereamainilor_masalschi

Cele patru ore au zburat în veşnicii fără urmă de oboseală. Corul şi surorile bisericii locale au pregătit un program deosebit cu un mesaj de încurajare dedicat special noului păstor care a preluat cârma Bisericii “Golgota” din Basarabeasca. Poeziile şi melodiile au exprimat dorinţe sfinte, rugăciuni sincere şi urări de bine familiei care au luat o sarcină mare pe umerii lor.

corul_golgota_basarabeasca

Serviciul istoric de patru ore s-a încheiat la o masă de dragoste bogată cu bunătăţi gătite de surorile bisericii. Şi acest moment a fost special. Pastorii au cerut episcopului Ion Miron să le împărtăşească mărturia personală şi trăirile care le are cu Domnul în viaţa de familie. Membrii bisericii şi slujitorii din Basarabeasca au solicitat episcopului să vină mai des pe la ei pentru asemenea părtăşii de suflet.

familia masalschi

Din istoria Bisericii “Golgota” din Basarabeasca

Primele date despre naşterea Biseriicii “Golgota” din Basarabeasca se atestă în anul 1923, dar documentele care s-au păstrat datează din 1946. În 2016 biserica locală aniversează 92 de ani, documentar doar 70. În aceste peste nouă decenii de istorie, biserica locală a avut peste 10 slujitori care au dus pe umerii lor responsabilitatea pastorală, dar doar 6 din ei au fost ordinaţi.
Potrivit documentelor istorice la cârma bisericii locale au fost următorii slujitori:
• Marinov Damian din 1946-1957.
• Cuculean Ştefan din 1968-1980
• Radov Nicolai din 1981-1989
• Franjev Constantin din 1990-1999
• Ivan Sacara din 1999-2016.
Din 31 ianuarie 2016, ştafeta pastorală a fost dată lui Alexandru Masalschim. Rugăciunea bisericii şi a bătrânilor care au transmis această slujire este ca Dumnezeul nostru Atotputernic să îl conducă de mână şi să îl conducă aşa cum i-a condus şi pe ei până aici.

Urmăriţi site-ul uniunii pentru a asculta în curând mesajele audio înregistrate la acest serviciu divin special de sărbătoare.

You may also like...