Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Și tu poți predica!”

“Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea…”
Matei 24:14

iStock_000008630454Small

Noi suntem comisari ai Evangheliei. Puterea de a proclama cea mai mare știre din cer și de pe pământ nu a fost dată îngerilor. A fost dată oamenilor răscumpărați. A fost adresată oamenilor simpli. Unii cred că doar păstorii trebuie să predice, dar aceasta este greșit. Fiecare creștin trebuie să fie un martor; fiecare urmaș aL Lui Cristos trebuie să predice Evanghelia.

Noi putem predica spunând despre experiența noastră și celorlalți. Putem predica înălțându-L pe Cristos în viața de zi cu zi. Predicile care sunt văzute sunt deseori mai eficiente decât cele auzite. Adevărul este: cele mai bune predici sunt cele auzite și văzute. Sunt un fel de mărturie audio-vizuală. Noi putem predica dăruind altora, ca ei să poată predica. Daruri misionare, colecte în biserică și contribuții de caritate, toate vorbesc elocvent despre lipsa ta de egoism și despre generozitatea creștină.

În toate aceste lucruri, noi suntem parteneri cu Dumnezeu. Prin Harul Lui, noi ajutăm la salvarea lumii. Dumnezeu are nevoie de timpul nostru, de talentele noastre, de mărturiile noastre și de banii noștri astăzi mai mult ca oricând în istorie. Devino un partener lucrător cu Dumnezeu!

Rugăciunea zilei:

Oriunde mă duc azi, fă-mă conștient de oamenii pe care îi întâlnesc. Ei au nevoie de dragostea Ta. Deci fie că le vorbesc depre Tine, le spun un cuvânt bun sau fac misiune, vreau să fiu ca Tine, Doamne – iubitor și darnic.

Sursa: Billy Graham.org