Devoţionalul zilei: “Duhul Sfânt”

1,254 vizualizari

“…Trupul vostru este Templul Duhului Sfânt…”
1 Corinteni 6:19

GettyImages_75354897-1024x819 (1)

Cine este Duhul Sfânt? El este Dumnezeu, la fel cum Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul sunt tot Dumnezeu. Vorbim despre Ei ca și Trinitatea. Îmi vei cere să explic Trinitatea: Mințile noastre pot prinde doar o fărâmă din aceste adevăruri spirituale mărețe, pentru că noi suntem finiți și Dumnezeu este infinit.

Trebuie să ne aducem aminte că Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Duhul Sfânt au existat din veșnicie. Lucrarea creației a fost dată Fiului, și ni se spune că:” Toate lucrurile au fost făcute prin El și nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.” Dar când citești al doilea verset din primul capitol din Geneza, vei găsi că Duhul Sfânt tot era acolo, mișcându-se deasupra creației Lui. În timp, Fiul Lui Dumnezeu a venit pe pământ ca om, să răscumpere lumea pe care El a creat-o. După moartea Lui de pe cruce, și învierea Lui, El s-a întors înapoi la Tatăl în ceruri.

În timpul lucrării Sale pe pământ, lucrarea și viața Sa au avut loc în jurul Palestinei. Când s-a întors la cer, El a trimis Duhul Sfânt să facă o lucrare pe toată suprafața pământului. Astăzi Duhul Sfânt iluminează mințile oamenilor, ne face doritori de Dumnezeu, și ia adevărul spiritual și ne face să îl înțelegem. În toată lumea Duhul Sfânt conduce oamenii la Cristos, și El trăiește în inimile credincioșilor și ne ajută în fiecare zi. A fi un crești umplut de Duhul Sfânt înseamnă a fi genul de creștin de care Dumnezeu vrea să fim.

Rugăciunea zilei:

Știind că Duhul Tău Cel Sfânt locuiește în inima mea am parte de mângâiere și putere, Doamne Isuse.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...