Articole,  Slides,  Ştiri interne,  Tineret. Articole

Şcoala Internaţională de Misiune şi-a deschis uşile pentru promoţia 2015

unnamed (4) (5)

Peste 40 de tineri au intrat în rândurile studenţilor Şcolii Internaţionale de Misiune din cadrul Precept Ministries Eurasia. Tinerii au oportunitatea să înveţe cum să împlinească Marea Trimitere în viaţa lor prin: sport şi mass-media.

La festivitatea de deschidere din 28 iunie au participat peste 200 de persoane printre care şi episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (EBCEB), Ion Miron.

unnamed (2) (5)

În mesajul său de încurajare pentru această iniţiativă, Ion Miron a spus: „Vreau să vă mulţumesc din suflet pentru lucrarea pe care o faceţi, pentru că ucenicii pe care îi pregătiţi aici sunt un model frumos pentru comunitatea noastră”.

Potrivit fondatorului acestei instituţii, pastorul Bisericii „Buna-Vestire”, Vasile Filat, Şcoala Internaţională de Misiune Precept Ministries are drept scop formarea de ucenici care să răspândească Evanghelia şi să împlinească Marea Trimitere prin toate căile accesibile generaţiei noastre şi să răspundă provocărilor şi nevoilor actuale a societăţii, care tânjeşte după Cristos.

Ideea de a înfiinţa asemenea şcoală s-a născut în urma solicitărilor din partea comunităţilor creştine de peste hotare pentru misionari prin sport, engleză şi alte metode folosite în Moldova. Prin urmare Şoala Internaţională de Misiune, cheamă studenţi din alte ţări pentru ai pregăti intensiv să vestească Adevărul Evangheliei prin instrumente precum sportul şi mass-media în ţara, cultura lor.

Primul pas s-a făcut în 2012 cu 34 de studenţi înscrişi la Facultatea de Taekwon-do. În următorul an, 2013, s-a născut Facultatea de Fotbal şi Facultatea de Jurnalism, care au adunat în total 100 de studenţi. În 2014 a fost deschisă Facultatea de Fitnes.

unnamed (3) (3)

În 2015, regulile şi conceptul Şcolii Internaţionale de Misiune a suferit schimbări, despre care ne vorbeşte fondatorul acestei lucrări, Vasile Filat.

„Anul acesta am schimbat conceptual abordarea și am făcut o selecție foarte minuțioasă reducând numărul studenților și mărind numărul profesorilor ca să lucrăm unul la unul. Acum avem 40 de studenți din 12 țări. Noi vrem să-i înrădăcinăm pe oameni în Cuvântul lui Dumnezeu prin studierea inductivă a Bibliei și astfel cei care nu sunt mântuiți să capete mântuirea, iar cei care sunt ucenici să-și folosească darurile lor spirituale pentru a face ucenici și a sluji la lărgirea împărăției lui Dumnezeu. La facultățile de sport o facem prin oferirea antrenamentelor la cea mai înaltă calitate împreună cu ore de studiu biblic și la jurnalism pregătim specialiști calificați care promovează resursele și lucrarea misiunii Precept Ministries în Eurasia”, ne-a explicat pastorul Vasile Filat.

unnamed (15)

Reguli de admitere:
Toţi doritorii de se înscrie în rândurile studenţilor Şcolii Internaţionale de Misiune trebuie să fie membri botezaţi şi activi într-o biserică locală, care slujesc după darul lor, sănătoși (au de dat 12 teste medicale) și care au calitățile necesare pentru a însuși specialitatea dorită. Le oferim un test amplu de specialitate.

Programul de studii se desfăşoară două luni intensive în vacanţa de vară şi durează trei ani. Aplicanţii trebuie să aibă vârsta între 18-50 de ani pentru facultăţile de sport. În cadrul Facultăţii de Jurnalism nu există limită de vârstă.