Evenimente,  Slides,  Ştiri interne

START Seminarelor de Ucenicie “Ea se va numi femeie” în Comunitatea Hînceşti

În “Anul Înnoirii Spirituale” echipa Departamentul surorilor UBCEB se alătură şirului de activităţi ce au menirea să motiveze comunitatea la reînviorare şi restartarea vieţii şi lucrării spirituale. În acest scop, Departamentul își propune organizarea seminarelor cu scop de ucenicie în fiecare Comunitate. În cadrul acestor întâlniri este lansat al II-lea ghid de studiu biblic național cu genericul: “Ea se va numi femeie!”

DT6A1345

“Dorim ca fiecare domnișoară, femeie tânără, adultă, singură, căsătorită, cu copii sau fără, angajată sau casnică – oricare ar fi statutul, să fie provocată la înnoire spirituală, înviorare, revigorare și ca rezultat să-şi împlinească cu demnitate rolul predestinat de Dumnezeu!” argumentează scopul evenimentelor Eugenia Podoleanu, coordonatoarea Departamentului surorilor.

DT6A1248Startul a fost dat de Comunitatea Hânceşti. Pe 18 ianuarie în biserica Nr. 2 din s. Cărpineni seminarul a fost deschis cu un cuvânt de salut de către pastorul responsabil de comunitate, Andrei Chicerman. Dânsul a prezentat şi noua soră responsabilă de regiune, Svetlana Pîrău, care va prelua lucrarea cu femeile la nivel de comunitate.

În prima parte a întâlnirii femeile au participat la o sesiune introductivă, prezentată de sora Eugenia Podoleanu, cu acelaşi motto: “Ea se va numi femeie”. În prelegerea susţinută, Eugenia Podoleanu a prezentat femeia din perspective genezei, apoi consecinței păcatului și restaurarea femeii prin Hristos.

Ghidul de studiu cu genericul “Ea se va numi femeie” abordează 12 statute din viaţa femeilor. În fiecare lună, femeile din toate generaţiile vor învăţa trăirea la înălțime a diverselor statute: soție, mamă, fiică, soacră, noră… și că fiecare lucru Dumnezeu î-l face frumos la vremea lui.

Ghidul de studiu este actual atât pentru femeile tinere, cât şi pentru cele mai în vârstă.

DT6A1318

Dacă fiecare femeie, şi-ar cunoaşte identitatea prin prisma acestor principii, am putea fi o armată de femei care participă activ la consolidarea familiilor, comunităţii şi societăţii noastre. O femeie care îşi cunoaşte bine valoarea pe care a pus-o Dumnezeu în ea, este o sursă de binecuvântare pentru cei ce o înconjoară.

La primul seminar au participat aproximativ 130 de femei din Comunitatea Hânceşti.

Femeile s-au simțit într-o atmosferă caldă, având posibilitatea să fie active, să vină cu întrebări, răspunsuri, propuneri și provocări. Pauza de masă a creat o atmosferă în care femile au putut să se cunoască și să se apropie unele de altele.

DT6A1421De aceea, este important să participaţi la aceste seminare, iar apoi să studiaţi acest ghid cu fetele şi femeile din biserica Dvs. Învăţaţi împreună să puneţi în valoare potenţialul care l-a investit Dumnezeu în fiecare din noi. Haideți să ne unim cu toate îmreună la studierea Cuvîntului, la rugăciune și slujire.

DT6A1305

Seminarele de ucenicie “Ea se va numi femeie” se vor desfăşura în toate comunităţile, în următoarea ordine:
1. Comunitatea Hînceşti: Biserica Nr. 2 Cărpineni, sâmbătă, 17 ianuarie, ora 10:00-15:00
2. Comunitatea Nord: Biserica din Corjeuţi, sâmbătă, 24 ianuarie, ora 10:00-15:00
3. Comunitatea Căuşeni: Biserica or. Anenii Noi sâmbătă, 31 ianuarie, ora 10:00-15:00
4. Comunitatea Cahul: Biserica din s. Colibaşi, sâmbătă, 7 februarie, ora 10:00-15:00
5. Comunitatea Orhei: Biserica din or. Orhei, duminică, 8 februarie, ora 11:00-16:00
6. Comunitatea Bălţi: Biserica “Emanuel”, sâmbătă, 14 februarie, ora 10:00-15:00
7. Comunitatea Bugeac: Biserica Ciadîr-Lunga, sâmbătă, 28 februarie, ora 10:00-15:00
8. Comunitatea Transnistriană: Biserica din or. Tiraspol, sâmbătă, 21 martie, ora 10:00-15:00
9. Comunitatea Chişinău: Biserica “Betania”, sâmbătă, 4 aprilie , ora 10:00-15:00

Materialul va fi prezentat în două limbi. Cine încă nu a reuşit să achiziţioneze noul ghid, îl va putea cumpăra în cadrul seminarelor cu 30 de lei.

Pentru impresii, imagini şi alte detalii din seria acestor evenimenge urmăriţi site-ul Uniunii Baptiste. Pentru a fi la curent cu ştiri din comunitatea noastră, vă puteţi abona şi primi ştirile pe email, la sescţiunea SUBSCRIBE din partea dreaptă.

FOTO de Vasile Corlat