RO / RU

PURE FLIX continuă lupta pentru apărarea credinţei în filmul “God’s not dead 2”

1,232 vizualizari

557265_248834105220379_1306872990_n

Ecourile lăsate de filmul “God’s not dead – Dumnezeu nu a murit” în primăvara anului 2014 continuă să răsune în întreaga lume. Povestea de succes care a adus încasări de peste 60 de mii de dolari continuă şi revine pe marele ecrane cu un nou episod: “God’s not dead 2” în martie 2016, anunţă site-ul Şcoala de Apologetică.org

De această dată Compania “Pure Flix” aduce în atenţia publicului bătălia intelectuală şi spirituală în apărarea credinţei într-o sală de judecată. Episodul 2 din filmul “God’s not dead” prezintă povestea unei profesoare care este chemată la judecată pentru dialogurile cu tematică religioasă în clasa ei de la şcoală.

“Ne dăm seama odată în plus că unele lucruri rămân pe veci la fel: “Dumnezeul nostru ESTE cu adevărat viu”. De această dată lupta pentru apărarea credinţei în Dumnezeu trece de pragul şcolii şi vine în faţa tribunalului”, explică autorii noului film.

11

“God’s not dead 2” prezintă actriţa Melissa Joan Hart, în rolul profesoarei Grace Wesley. Aceasta este dată în judecată pentru îndrăzneala de a vorbi despre Isus elevilor ei din şcoală. După ce directorul şcolii află despre dialogurile lui Grace cu elevii ei despre Isus, convoacă un grup de acuzaţi care aduc profesoara creştină în faţa judecătorilor.

Regizorul David A. R. White susţine că istoria este una relevantă în cultura noastră, care devine tot mai ostilă faţă de credinţa creştină. Acesta îşi argumentează poziţia redată în noul film printr-un caz real de anul trecut când predica unui pastor din Houston a fost catalogată drept un mesaj discriminatoriu.

“Dumnezeu în școli este privit suspicios. Aceste cazuri sunt des întâlnite și noi vrem să le aducem la lumină chiar și întâmplarea din Houston, unde predicile pastorillor sunt verificate la Curtea Supremă. Anume acest fel de bătălie este evidențiată în acest film”, a declarat regizorul David A. R. White.

“Dumnezeu nu este mort 2” , va fi derulat în mai mult de 2000 de cinematografe în perioada Paştelui 2016 .

Filmul “Dumnezeu nu este mort” lansat în 2014 a fost apreciat de publicul larg şi a înregistrat un real succes, în ciuda bugetului limitat. Difuzat în peste 780 de locaţii, acesta a acumulat peste 2,8 milioane de dolari.

Filmul spune povestea unui student creştin care a ales să meargă împotriva curentului şi să îşi apere credinţa la universitate. Pentru aceasta tânărul şi-a confruntat deschis profesorul ateu, care i-a pus de la prima prelegere să semneze o foaie pe care să scrie: „Dumnezeu este mort”! În urma acestei provocări ofensatoare pentru tânărul creştin, următoarele prelegeri de curs s-au transformat într-o dezbatere apologetică, unde studentul a demonstrat că ştiinţa susţine credinţa şi existenţa lui Dumnezeu. În final, colegii lui au fost convinşi că “Dumnezeu nu a murit: El este viu în veci”!

You may also like...