Devoţionalul zilei: “Darul nemeritat al Lui Dumnezeu”

2,223 vizualizari

“Căci prin har ați fost mântuiți…”
Efeseni 2:8

iStock_000008892747Medium-1024x684

“Harul”, conform dicționarului, este darul nemeritat al Lui Dumnezeu față de omenire. Cuvântul “har” este folosit peste 170 ori doar în Noul Testament. Harul nu este cumpărat. Este darul fără plată al Atotputernicului Dumnezeu către omenirea în nevoie. Când îL văd pe Isus murind pe cruce, văd darul fără plată al harului Lui Dumnezeu împăcând lumea cu El prin Cristos.

Cânt împreună cu autorul “Mărețul Har m-a mântuit pe mine de păcat. Pierdut eram, dar m-a găsit, de moarte m-a salvat”. Mintea ta umană, cu filozofia ei de întoarcere a favorii făcute, greu poate să înțeleagă semnificația completă a acestui har al Lui dumnezeu. Dar când înțelegi, prin inspirația Lui Dumnezeu, semnificație ei totală, vei părăsi limitele rațiunii umane și vei descoperi bogățiile spirituale ale adevărului și privilegiilor divine.

Da, harul Lui Dumnezeu este o realitate. Mii de oameni l-au încercat, l-au testat și au dovedit că este mai mult decât un crez rece, o doctrină docilă sau o teorie plictisitoare. Harul Lui Dumnezeu a fost testat în cuptorul experienței umane și s-a dovedit a fi mai mult decât potrivit pentru problemele și păcatele umanității.

Rugăciunea zilei:

Doamne, ajută-mă astăzi să înțeleg mai mult și mai profund harul Tău bogat. Încurajează-mă să Te slujesc.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...