Samuel Tuţac: “Biserica Înnoirii spirituale continue”

1,458 vizualizari

Samy Tuţac

A fost odată…o biserică ce funcționa. Membrii ei se iubeau unul pe altul, se îngrijeau de văduve și de orfani, îi hrăneau pe cei flămânzi și transformau orașe. Învățau Biblia, creșteau credincioși maturi și împlineau dorința inimii lor de a-L atinge pe Dumnezeu. Biserica nu doar vorbea despre puterea lui Dumnezeu, ci vindeca bolnavi, învia morți și scotea afară demoni. Îi câștiga pe cei pierduți cu o eficacitate incredibilă, îi disciplina pe cei convertiți și îi echipa pentru slujire. Biserica aceasta creștea cu o putere explozivă oriunde era plantată…

Este Biserica pe care n-am văzut-o niciodată, dar pe care am putea să o vedem curând.

Această biserică nu a fost un mit sau un basm. A fost reală. Este trecută în arhivele istorice. A fost o biserică formată din oameni reali cu probleme reale, dar a fost caracterizată de o putere incredibilă. De când a apărut pe scena lumii nimic nu i-a putut sta în cale. Religiile păgâne n-au putut concura cu ea. Filosofia greacă nu a putut să o înțeleagă. Persecuția doar a purificat-o și a făcut-o să crească mai rapid. A experimentat o trezire continuă care a durat câteva sute de ani. S-a împânzit peste tot în lume și lumea nu i s-a putut împotrivi. Biserica aceasta nu a existat ca și clădire, nu a avut turlă, ferestre pictate, un amvon, o carte de cântări sau un buletin informativ. Nimeni nu purta sacou sau cravată și nu era nici o liturghie scrisă. Biserica primară nu avea nici unul din aceste lucruri, dar a avut o putere mult mai mare decât orice poate să înțeleagă Biserica din ziua de azi.

Biserica înoirii continue a explodat pe scena lumii în Faptele Apostolilor 2 și nimic nu i-a putut sta înainte. În ziua de Rusalii, Duhul Sfânt a venit peste 120 de oameni în orașul Ierusalim. La sfârșitul acelei zile Biserica avea 3000 de membri. În aproximativ un an, Biserica și-a triplat numărul de oameni, ajungând la peste 10.000 de membri, iar la vremea martirajului lui Ștefan, adică cu doi ani mai târziu, la 20.000 de membri. Biserica Noului Testament a trăit într-o trezire continuă, o trezire multigenerațională. S-a împânzit peste tot, iar lumea nu i s-a putut împotrivi. Cum a fost posibil acest lucru? Dumnezeu a împuternicit prin Duhul Sfânt bărbați și femei care au decis să-L slujească și să răspândească mesajul Lui. Ei s-au hotărât să influențeze lumea lor în loc să se lase influențați de ea. Ei aveau niște lideri călăuziți de prioritățile lui Dumnezeu, care întruchipau puterea lui Dumnezeu, care erau motivați de scopurile lui Dumnezeu, care se bizuiau pe purtarea de grijă a lui Dumnezeu și care au echipat poporul lui Dumnezeu. Toți erau implicați în această lucrare. Liderii se ocupau de echiparea oamenilor și încurajau Biserica. Minunile deveniseră un fapt obișnuit. Bunurile erau folosite în comun și oamenii iși vindeau ogoarele și averile, iar banii îi împărțeau între ei, așa încât nimeni nu se plângea de lipsuri. Viața lor nu mai era naturală, ci, pur și simplu, supranaturală. Oare vom putea experimenta o reînoire spirituală în vremurile acestea dominate de apatie și comoditate? Cu siguranță DA! Dumnezeu este același și lucrează cu aceeași putere. Noi avem nevoie de aceeași dorință de înoire cum era în Biserica de la început.

Pastorul Bisericii “Betel” din Timişoara, Samy Tuțac

You may also like...