Devoţionalul zilei: “Ce a făcut Dumnezeu”

1,489 vizualizari

“Mă voi îndura de tine cu o dragoste veșnică, zice Domnul, Răscumpărătorul tău.”
Isaia 54:8

a1839876698_10

Dacă Dumnezeu este atotputernic și atotiubitor, ar părea incompatibil cu natura Sa să permită cuiva să fie pierdut. Aici noi iar raționalizăm, deoarece nu înțelegem natura Lui Dumnezeu. Dumnezeu nu poate acționa împotriva legilor Sale și împotriva naturii Sale. Dumnezeu este Sfânt. El nu poate tolera păcatul în prezența Sa. El ne-a creat liberi să alegem cum vrem să trăim. El ne cheamă să trăim după felul Său, dar ne dă libertatea să urmărim felul nostru, cu consecințe tragice, naturale.

Noi spunem ușor “Sigur un Dumnezeu iubitor nu ar permite unei persoane care o iubește să se piardă. Pur și simplu nu ar permite asta.” Nu doar că nu permite, dar Dumnezeu a făcut tot ce a putut să prevină lucrul acesta! Vorbește despre dragoste! “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu…” Aceasta este Vestea Bună. Datorită a ceea ce a făcut Dumnezeu din dragoste pentru noi, noi nu mai trebuie să fim pierduți.

Rugăciunea zilei:

Atotputernicule Dumnezeu, simt dragostea Ta mărinimoasă în viața mea, când trăiesc fiecare zi prin harul Fiului Tău, Isus Cristos.

 

You may also like...