Prima cursă de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” din 2015 (FOTO)

2,937 vizualizari

Rugăciune şi Evanghelizare pe biciclete. Acestea sunt cuvintele cheie care definesc scopul şi misiunea maratoanelor de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei”. În perioada, 16-19 aprilie 2015, în Comunitatea de Nord s-a desfăşurat cea de-a II-a cursă de ciclism. De binecuvântare prin rugăciune şi evanghelizare au beneficiat localităţi din raioanele: Soroca, Donduşeni, Ocniţa şi Edineţ.

cover site

Timp de patru zile, cei 18 participanţi au reuşit să viziteze 12 biserici. În localităţile unde nu au găsit Biserici Evanghelice, tinerii au binecuvântat localităţile prin rugăciune la intrarea în sat sau pe stadionul de fotbal unde au vestit Evanghelia tinerilor.

Prima zi din Cursa de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” 2015 a fost plină de surprize şi experienţe frumoase cu Dumnezeu. Ajunşi în prima localitate de pe traseul planificat, Tîrnova, raionul Donduşeni, mai devreme decât ora stabilită, băieţii au aflat că pe stadionul din sat tinerii se adună să joace fotbal. Au mers pe stadion pentru a se împrieteni şi a le vesti Evanghelia. După o partidă bună de fotbal, timp în care au reuşit să se împrietenească, echipa de ciclişti au făcut un cerc pe gazon şi au mărturisit tinerilor că Domnul Isus a murit şi a înviat ca să ne răscumpere de păcat. Vestea transmisă prin cuvânt şi muzică creştină a captivat tinerii, care au ascultat mesajul cu mult interes.

11156347_848004998568529_1791486491252301139_n

Liderul pentru Rugăciune din cadrul Departamentului de Tineret, Valeriu Doncilă ne-a dat câteva detalii despre acest eveniment: “În această cursă am parcurs peste 200 km pe biciclete. Este a doua cursă pe care cu ajutorul Domnului o organizez în calitate de lider a Departamentului de Rugăciune şi ambele au cuprins zona de Nord. Eu personal am participat la 6 curse. De această dată am avut un timp special de părtăşie cu bisericile locale pe care le-am vizitat. Scopul primordial a fost rugăciunea. Ne-am rugat pe drum cu oamenii, în cadrul serviciilor de rugăciune cu Bisericile. Echipa a fost foarte dedicată rugăciunii, fiecare membru s-a implicat cu îndemnuri la rugăciune şi încurajarea creştinilor din nordul ţării. A fost o atmosferă frumoasă, plină de unitate şi responsabilitate faţă de scopul şi lucrarea la care ne-am dedicat în aceste patru zile. Băieţii au fost foarte receptivi la toate nevoile şi copleşiţi de un duh de rugăciune. Bisericile care le-am vizitat ne-au petrecut cu lacrimi de bucurie în ochi. Am văzut puterea lui Dumnezeu la lucru şi aceasta ne-a încurajat foarte mult şi ne-a dat putere să facem faţă la oboseala fizică”, ne-a explicat Valeriu Doncilă.

IMG_1323

Acţiunii pe biciclete s-a alăturat şi liderul de tineret pe Comunitatea de Nord, Vlad Lecari: “Este a doua cursă de ciclism în Comunitatea de Nord. În cele două curse au fost vizitate aproape toate Bisericile Baptiste din comunitate. Primăvara anului trecut, echipa de rugăciune pe biciclete a reuşit să viziteze în jur de 17 biserici din raioanele Edineţ şi Briceni. În această cursă am ajuns în 12 biserici. În total, în cele două curse am reuşit să vizităm majoritatea Bisericilor Baptiste din Comunitatea de Nord. Asemenea evenimente sunt extrem de importante, în mod special pentru bisericile mici din Nordul ţării. A fost un timp de har. Multumim Domnului ca ne-a binecuvântat cu putere fizică şi am putut fi de folos pentru încurajarea bisericilor“, ne-a împărtăşit fratele Vadim Lecari.

IMG_1339

Vadim Talmaci participă pentru a doua oară la cursa de ciclism. Din această cursă, liderul de tineret din satul Dancu ne-a împărtăşit: “În satul Oclanda, raionul Soroca am trăit o experienţă nemaipomenită. Am avut ocazia să mă rog cu 5 copii veniţi la întâlnirea noastră de rugăciune. Am rămas foarte impresionat de rugăciunile lor fierbinţi pentru mântuirea părinţilor lor, încă neîmpăcaţi cu Domnul. Biblia ne spune că mare putere are rugăciunea celui neprihănit, de aceea vă îndemnăm să staţi în rugăciune, în mod special, pentru cei care nu Îl cunosc pe Domnul”, a îndemnat Vadim Talmaci.

vitalie carabet

Scopul şi misiunea acestei acţiuni ne-a explicat-o liderul naţional de tineret, Vitalie Carabeţ: “Eu cred în puterea rugăciunii şi cred că binecuvântarea lui Dumnezeu vine în urma mijlocirii. Prin ciclismul de binecuvântare a Moldovei dorim să cuprindem în rugăciunile noastre fiecare localitate şi să cerem binecuvântarea lui Dumnezeu peste ele. Vrem să chemăm binecuvântarea lui Dumnezeu să vină peste familii, copiii, bărbaţi şi femei. Peste bătrâni, peste bolnavi, peste orfani şi văduve. Peste conducători, primari şi directori de şcoală, profesori…”, ne-a explicat Vitalie Carabeţ.

IMG_1360

Scurt istoric a cursei de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei”

Prima ediţie a cursei de ciclism a avut loc în primăvara anului 2009 cu traseul Chişinău-Palanca, la care au participat 15 băieţi. A doua ediţie s-a desfăşurat în toamna anului 2009 cu traseul Giurgiuleşti-Cahul, şi la ea au participat 13 tineri. Cea de-a III-a ediţie a cursei de ciclism a avut traseul Chişinău-Hânceşti şi 15 participanţi, care au vizitat peste 20 de biserici din raionul Hânceşti. A patra ediţie a cursei de ciclism s-a desfăşurat în perioada, 12-18 mai 2011. Traseul acestei ediţii a fost Chişinău – Ungheni – Nisporeni – Chişinău. În cadrul cursei, 11 băieţii au vizitat peste 24 localităţi şi 18 biserici din judeţele Străşeni, Călăraşi, Ungheni şi Nisporeni. Al V-lea maraton de rugăciune pe biciclete a inclus traseul Orhei – Rezina, în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2011 la care au participat 8 bărbaţi, au trecut prin 18 localităţi şi au vizitat 8 biserici. Cel de-al VI-lea maraton de ciclism a avut traseul Glodeni – Râșcani, în perioada mai 2012. Au participat aproximativ 15 bărbați, au trecut prin 25 localități și au vizitat circa 15 biserici. Al VII-lea tur de ciclism s-a desfăşurat în perioada, 4-7 octombrie 2012, pe traseul Sîngerei – Bălţi – Făleşti. La acest maraton au participat 15 bărbaţi şi au trecut prin 25 de localităţi şi au vizitat aproximativ 15-18 biserici. A 8-a cursă de ciclism a marcat traseul Edineţ – Briceni, în perioada 23-27 aprilie 2014. La această cursă au participat 11 băieţi şi au binecuvântat prin rugăciune 28 de localităţi şi 17 biserici.

IMG_1347

La început, maratoanele de rugăciune pe biciclete au fost organizate în cadrul Zilelor Mondiale de Rugăciune. Acţiunea urmărea împlinirea cuvântului lăsat în 2 Cronici 7:14: „Dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara.”

Acum a devenit o bună tradiţie, care se desfăşoară de două ori pe an primăvara şi toamna. Următorul tur de “Ciclism pentru binecuvântarea Moldovei” va purta pe mâini de rugăciune Regiunea Transnistriană.

You may also like...