Serviciu de Evanghelizare pentru bolnavi la Biserica “Harul” din Truşeni (FOTO)

1,619 vizualizari

evtruseni1

“Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă” – a spus Domnul Isus. La fel ca şi El, noi Biserica Domnului Isus trebuie să chemăm pe cei suferinzi la “Betezda” – locul milei.

Motivaţi de acest adevăr Biblic, o echipă de misionari din SUA şi Germania, în colaborare cu Biserica “Harul” din Truşeni au organizat un serviciu de încurajare şi evanghelizare pentru bătrânii şi invalizii din localitate. La evenimentul organizat marţi, 10 iunie, au participat peste 70 de persoane.

evtruseni3Făcând trimitere la suferinţele purtate de Domnul Isus la Cruce descrise în Isaia 53, fratele Peter Shofin Schoftend a menţionat că prin jertfa Lui deja a purtat suferinţele noastre şi a plătit cu sângele Lui Sfânt ca noi să fim răscumpăraţi. Vorbitorul a încurajat participanţii să creadă în Domnul Isus ca Mântuitor şi să îi încredinţeze Lui durerile lor atât trupeşti, cât şi sufleteşti.

evangtruseni2Pastorul misionar din SUA a împărtăşit cu audienţa întâmplarea ologului care aştepta vindecarea lângă Scăldătoarea “Betezda”: “La una din porţile Ierusalimului se afla o Scăldătoare care se numea “Betezda” ceea ce însemană locul milei. Acolo zăcea de obicei o mulțime de bolnavi — orbi, șchiopi, paralizați, așteptând mișcarea apei. Era acolo un slăbănog care era bolnav de treizeci și opt de ani. Isus l-a văzut zăcând acolo și, știind că este așa încă de multă vreme, l-a întrebat: “Vrei să te faci sănătos?” “Doamne”, i-a răspuns slăbănogul, “nu am om, care să mă arunce în scăldătoare, când se tulbură apa. Până ajung eu, altul se coboară înaintea mea.” Atunci Iisus i-a spus: “Ridică-te! Ia-ți patul și umblă.” Și îndată omul s-a făcut sănătos; și-a luat patul și umbla”, a citat vorbitorul.

La fel ca şi atunci, Domnul lsus este gata să aducă vindecare şi alinare în trupul şi sufletul nostru. Trebuie doar să cerem ajutorul şi să credem că El ne-a tămăduit şi ne-a mântuit a încurajat bătrânii şi bolnavii misionarul.

evtruseni2În programul de Evanghelizare, mai mulţi membrii ai echipei au împărtăşit mărturiile lor persoanele. Unul din ei a fost un frate orb, care a rămas fără vedere la 10 ani. El a mărturisit că Domnul Isus este Cel care a adus din nou bucuria în viaţa lui.

ev truseni orbul“Am rămas fără vedere la 10 ani. În tinereţea mea m-am răzvrătit împotriva lui Dumnezeu şi Îl acuzam pentru starea mea. Nu înţelegeam de ce eu trebuia să sufăr, îmi era frică că nu voi putea avea o familie, nu voi putea face studii şi toată viaţa va trebui să depind de mila cuiva. Odată am mers la un serviciu de Evanghelizare în satul meu şi acolo am aflat că Domnul Isus a murit pe cruce pentru păcatele Mele, că El mă iubeşte şi doreşte ca eu să moştenesc cu El Împărăţia cerului. Atunci mesajul şi cântările mi-au atins inima. După acel eveniment Dumnezeu a revărsat bucurie şi pace în inima mea. MI-a dăruit o soţie minunată, cinci copii şi şapte nepoţi. Tot ce am şi sunt este doar prin mila şi harul Său”, a mărturisit fratele orb.

Părtăşia a durat mai bine de două ore şi s-a încheiat cu o masă de dragoste, unde organizatorii şi participanţii au putut face cunoştinţă şi împărtăşi încercările şi bucuriile.

amisii

You may also like...