Ziua a 30-a – Ramadan 2015: “Pași practici pentru câştigarea musulmanilor”

1,633 vizualizari

Duhul Său atrage mii de musulmani la o viață nouă în Hristos.

r45_24752201

Dumnezeu este la lucru în lumea musulmană de de azi. Duhul Său atrage nenumărați musulmani la viața nouă în Hristos. Au loc progrese la noile traduceri ale Scripturii. Transmisile prin satelit și internet, au crescut prin rugăciune, misiune și munca binecuvântată de Duhului Sfânt. Dar cum putem noi participa la ceea ce face Dumnezeu? Ce pași putem face ca să fim parte a muncii mărețe a Lui Dumnezeu printre musulmanii din toată lumea și cei din comunitățile noastre? Aici sunt cinci pași pe care îi putem face chiar acum:

1. Roagă-te pentru musulmani: “Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (Iacov 5:16). O credincioasă care venea dintr-un context musulman din Africa de Nord a fost întrebat: “De ce credeți că așa de mulți oameni au acum vise și viziuni ale lui Hristos?”

Răspunsul ei: “Cred că rugăciunile oamenilor din toată lumea s-au urcat la ceruri, unde s-au acumulat precum norii marelui muson. Și azi plouă peste poporul meu cu miracole de har și salvare”.

2. Susține misiunea și lucrările pentru musulmani: Musulmanii nu vin la credință în Isus Hristos doar datorită unui vis sau a unei viziuni. Așa cum este scris “Cum vor crede în Acela despre care nu au auzit?” (Romani 10:14). Comunicarea Evangheliei musulmanilor este slujba noastră. Azi, sunt multe lucrări eficiente printre musulmani, dar acestea necesită suport în rugăciune. Trebuie să contribuim la o misiune eficientă printre musulmani dacă vrem să vedem o continuă creștere a mișcărilor musulmane spre Hristos.

3. Du-te la musulmani: “Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?” (Romani 10:14). Cei care se roagă cu ghidul 30 de Zile de Rugăciune sunt chemați să ducă Evanghelia la musulmanii care nu au auzit-o. Dacă nu depășim aceste bariere de frică și ură, ignoranță și apatie, vom continua să fim spectatori în măreața poveste a lui Dumnezeu de răscumpărare care se desfășoară printre musulmani azi.

4. Slujește musulmanilor din comunitatea ta: Mulți musulmani s-au mutat în alte națiuni, deseori pentru că fie ca fug de terorile Casei Islamului sau pur și simplu pentru că sunt în căutarea unei speranțe mai bune pentru copiii lor. Cum vei vedea tu musulmanii emigranți din națiunea ta? Cu prejudecată și evitându-i sau printr-o oportunitate fără precedent de a împărtășii cu ei dragostea și harul lui Isus Hristos?

5. Împărtășește Evanghelia cu musulmanii: Datorită muncii de pionierat a misionarilor, a căror viață au contribuit la multiplele mișcări spre Hristos și pe care le vedem azi, acum știm de multe căi de comunicare eficientă a dragostei și Evangheliei lui Isus Hristos. Atunci când facem asta, prindem vântul Duhului care suflă prin Casa Islamului și ne trezim purtați de el.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Rugați-vă pentru musulmanii din comunitatea voastră și din întrega lume oridecâte ori citești sau auzi despre ei la știri.
  • Rugați-vă pentru misionarii și pentru credincioşii care vin dintr-un context musulman, care duc Evanghelia profund în Casa Islamului.
  • Rugați-vă ca Domnul să ridice mai mulți martori printre musulmani.
  • Întreabă-l pe Domnul ce vrea El să faci în ce privește slujirea musulmanilor și împărtășește-ți credința cu ei acasă sau pentru tot în lume.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...