Seminarul de ucenicie: “Ea se va numi femeie” în Comunitatea Căuşeni

3,045 vizualizari

IMG_0432

Cea de-a III-a gazdă a seminarului de ucenicie: “Ea se va numi femeie” a fost biserica “Filadelfia” din Anenii Noi. Peste 200 de femei, de toate vârstele, din Comunitatea de Căuşeni au dedicat ziua de sâmbătă, 31 ianuarie închinării şi studiului alături echipei Departamentului surori UBCEB.IMG_0442

În deschiderea evenimentului, pastorul bisericii locale, Igor Şeremet a venit cu un cuvânt de încurajare inspirat din exemplul mamei lui Moise, Iochebed, care şi-a salvat fiul de la moarte, punându-l într-un coşuleţ şi trimiţându-l pe valurile râului spre locul unde se scălda fiica Faraonului. (Exod 2). Pastorul Igor Şeremet a îndemnat femeile, la fel ca Iochebed, să facă tot ce pot în statutul pe care îl au din partea lui Dumnezeu, fie că sunt soţie, soră, mamă, soacră, văduvă, pentru apropiaţii lor.

Sora responsabilă de comunitate, Mariana Şeremet a condus programul, aducând femeile la o stare sublimă de închinare prin cântare şi rugăciune.IMG_0447

“Am simțit cum Dumnezeu vorbea fiecărei inimi după nevoia lor şi de fiecare dată mă conving că Dumnezeu rămâne credincios și ne dă mai mult decât așteptăm sau gândim noi. Personal mă rog ca surorile din comunitatea noastră să crească în cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus şi să se transforme pe zi ce trece tot mai mult în asemănarea cu El”, ne-a descris cu bucurie, atmosfera de la eveniment sora responsabilă de Comunitatea Căuşeni, Mariana Şeremet.

Sora responsabilă la nivel naţional, Eugenia Podoleanu a provocat femeile să vadă câtă valoare a pus Dumnezeu în fiecare din ele, accentuînd faptul că odată cu schimbarea statutului, valoarea noastră ca femeie nu se diminuează. Sora Eugenia Podoleanu a prezentat femeia prin prizma creaţiei în baza Vechiului şi Noului Testament.

Scopul seminarului de ucenicie urmăreşte prezentarea Ghidului de studiu biblic pentru femei și cum se poate petrece o lecție practică într-un grup mai mic, ca surorile mergând în biserica locală să poată face acest studiu cu surorile din biserică.

IMG_0438

“Surorile au plecat binecuvântate și provocate să îl slujească mai eficient pe Dumnezeu. Unele surori au zis: “N-am cuvinte să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru așa o conferință!” Sora Eugenia Podoleanu a avut un mesaj extraordinar despre crearea femeii după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a dat o valoare care nu se schimbă, chiar dacă la rolul ei se mai adaugă și alte roluri (soție, mamă, soacră, bunică etc.) pe parcursul vieţii. Aceste întâlniri sunt deosebit de importante, pentru că în acest context femeile pot continua cu o altă motivație lucrarea surorilor, ele sunt provocate să înțeleagă importanța creșterii lor spirituale prin rugăciune, studiu biblic, implicarea în biserică, părtășia cu alte surori din biserică. Multe surori au plecat provocate să înceapă noi grupe de studiu biblic cu femeile. Mulțumim Duhului lui Dumnezeu care vorbește inimii lor prin Cuvânt, mărturiile altor surori, și prin tot ce se întâmplă la aceste întâlniri”, ne-a împărtăşit Mariana Şeremet.

IMG_0466

În frunte cu sora responsabilă la nivel naţional, Eugenia Podoleanu, la eveniment au participat surorile: Zinaida Cibotărică şi Natalia Boicu. În seminarele pe grupe, surorile au discutat despre statutul de soţie.

IMG_0480

Următoarele destinații pe agenda echipei Departamentului surori UBCEB sunt:

1. Comunitatea Cahul: Biserica din s. Colibaşi, sâmbătă, 7 februarie, ora 10:00-15:00
2. Comunitatea Orhei: Biserica din or. Orhei, duminică, 8 februarie, ora 11:00-16:00
3. Comunitatea Bălţi: Biserica “Emanuel”, sâmbătă, 14 februarie, ora 10:00-15:00
4. Comunitatea Bugeac: Biserica Ciadîr-Lunga, sâmbătă, 28 februarie, ora 10:00-15:00
5. Comunitatea Transnistriană: Biserica din or. Tiraspol, sâmbătă, 21 martie, ora 10:00-15:00
6. Comunitatea Chişinău: Biserica “Betania”, sâmbătă, 4 aprilie , ora 10:00-15:00

You may also like...