EDITORIAL de Ion Miron: “Ideea de înnoire spirituală aparţine lui Dumnezeu”

2,005 vizualizari

IMG_3218Dragi fraţi şi surori,

Anul 2015 le-am declarat anul înnoirii spirituale. Inițial înnoirea a început cu nașterea din nou. Dumnezeu este Cel ce face schimbarea în viața noastră prin Cuvântul Său. Oamenii născuți din nou sunt făpturi noi ca și rezultat al lucrării Domnului Isus Cristos la Golgota. Însă când vorbim de înnoire spirituală, ne confruntăm cu două probleme mari: Pe de o parte noi locuim într-o lume care zace în cel rău și trăind în lumea acesta suntem adesea provocați la lucruri care nu sunt după voia lui Dumnezeu.

Pe de altă parte noi trăim într-o fire pământească, într-o fire păcătoasă care în fiecare zi avem nevoie să facem schimbări. Satan caută să controleze mintea noastră ca să ne domine viața, Dumnezeu e cel care ne transformă mintea și ne-o schimbă. De aceia apostolul Pavel se adresează bisericii din Efes și spune în capitolul 4:22; ,,Cu privire la felul vostru de viață din trecut să vă dezbră-cați de omul cel vechi care se strică după poftele înșelătoare, și să vă înnoiți în Duhul minții voastre. Ideea de înnoire spirituală nu este o idee a noastră ci ea vine din Cuvântul lui Dumnezeu. Acest lucru Îi place lui Dumnezeu. El așteaptă ca noi în fiecare zi să căutăm să fim plăcuți Lui, să facem voia Sa. Când vorbim despre înnoirea spirituală aș vrea să reflectăm la mai multe domenii: cum ar fi relația mea cu Dumnezeu. Care este relația mea cu Dumnezeu la ora actuală în viața de zi cu zi. În ce mod, inima mea se zbate pentru valorile pe care Dumnezeu ni le-a dat în Cuvântul Său. În ce mod, inima mea se zbate pentru lucrurile care lui Dumnezeu ii pasă.

Pe de altă parte relația în familie. Care este atitudinea mea la ora actuală față de șoție, soț sau copii. Sunt eu un model în care în care copiii mei pot să-mi ea exemplu. Relația mea vizavi de viața de rugăciune. În ce mod petrec timp în rugăciune. Mărturisesc prin aceasta lui Dumnezeu și familiei că am nevoie de El. Că depind de Dumnezeu, și că prin puterea mea proprie nu pot face nimic, că am nevoie de ajutorul Lui.

Un alt domeniu important este relația interpersonală. Lumea de astăzi și societatea în care trăim este concentrată asupra sinelui, noi însă suntem chemați de Domnul Isus să căutăm foloasele altora și să căutăm să slujim pe cei din jurul nostru. Dumnezeu ne-a pus în societate să fim o lumină în întuneric. Să fim o mireasmă plăcută, sarea pământului. O epistolă vie pe care oamenii să o poată citi și citind să-L poată găsi pe Cristos.

Înnoirea spirituală are de-a face cu schimbarea, elementul de bază în înnoire este schimbarea. Întrebarea este: suntem noi gata să ne schimbăm. Suntem gata să cedăm și să schimbăm anumite lucruri care nu-i plac lui Dumnezeu. Fie că este vorba de obiceiuri rele, fie că este vorba de anumite cuvinte ce le folosim în vocabularul nostru. Fie că este vorba de atitudini pe care noi le avem și care întristează pe oameni și pe Dumnezeu, fie că este vorba de anumite practici care sunt departe de trăirea unui creștin adevărat.

Mă rog ca Dumnezeu să ne dea fiecăruia dorința de schimbare și transformare. Să lăsăm pe Duhul Sfânt să facă această schimbare și transformare în viața noastră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

You may also like...