PREZENTAREA vorbitorilor invitaţi la Conferinţa Naţională 2015: “Înnoirea Spirituală a Slujitorului”

2,863 vizualizari

oti bunaciuOtniel Ioan Bunaciu este președintele Federației Europene Baptiste (FEB) și președintele Uniunii Baptiste din România. Este pastor al Bisericii Baptiste “Providenţa” din Bucureşti. Din 1991 este activ implicat în învăţământul superior teologic. La moment este decanul Facultății de Teologie Baptistă din cadrul Universității București, profesor universitar în cadrul Universității din București, Institutul Teologic Baptist din București, dar și în cadrul altor instituții de învățământ superior din străinătate.

A făcut școală teologică la Institutul Teologic Protestant din Cluj și master la Oxford University din Marea Britanie, unde a fost calificat pentru a preda discipline ca: Istoria Gândirii Creștine, Noul Testament, Vechiul Testament, Teologie Sistematică și Limba Greacă a Noului Testament. Este autorul mai multor cercetări științifice, lucrări și cursuri. Pe lângă studiile teologice este licențiat în inginerie mecanică.

Otniel Bunaciu este căsătorit cu Camelia Bunaciu și au împreună un băiat, David.

MVIL7595Livius Percy este președintele Societății Misionare Române (SMR) din SUA, pastorul Bisericii Baptiste Române din Charlotte, NC și directorul general al Editurii “Cartea Creştină” Oradea, România. Este licenţiat în chimie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (1978) şi doctorand în ştiinţe al University of Illinois, Chicago, iar în prezent face studii de doctorand în Apologetică la Southern Evanghelical Seminary, Charlotte, NC, USA.

Din 2013 este implicat în lucrarea cu studenţii şi Şcoala de Apologetică din Republica Moldova, lucrare iniţiată în cadrul Departamentului de Tineret al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste. De două ori pe an vine în Republica Moldova pentru desfăşurarea Conferinţelor de Apologetică la Chişinău, Bălţi şi Cahul şi prelegeri ştiinţifice în Universităţile şi Colegii din ţară.

Livius Percy este căsătorit din 1981 cu Mariana Percy şi împreună au o fiică Patricia şi doi nepoţei.

0_1540c_3382a81b_LFranz Tissen este preşedintele Uniunii Baptiste din Kazahstan. S-a născut pe 23 decembrie 1953 în Karaganda (Kazah-stan). S-a pocăit pe 1 iunie 1969, iar un an mai târziu, pe 04 iulie 1970 a primit sfântul botez. Pe la 17 ani, a început să propovăduiască. În anii 1972-1974 a servit în serviciul militar. În 1975 s-a căsătorit cu Olga Reimer. Domnul le-a binecuvîntat cu nouă copii, doi dintre care sunt deja cu Domnul. Cinci copii au familiile lor, iar doi încă trăiesc cu părinți.

Franz Tissen spune că este “de zece ori bunic”, referindu-se la numărul de nepoți. În 1980, în biserica “Schimbarea la fata” (or. Sarani, Kazahstan), Franz a fost hirotonit ca păstor, ce pe acele vremuri se întîmpla foarte rar în comunitatea baptistă. Începînd să predice pe la 17 ani, de la bun început și-a demonstrat darul de vorbitor, care iubește pe Dumnezeu cu toată inima. Predicile sale sunt întotdeauna spirituale și sincere. Se poate spune cu siguranță că acest om nu numai predică, ci și trăiește în așa fel precum predică.

În toamna anului 1992, la congresul al Uniunii Bisericilor Baptiste din Kazahstan el a fost ales ca președinte al Uniunii Bisericilor Baptiste din Kazahstan și pînă în prezent el duce această lucrare.

corcevschiVitalii Corcevschii este președintele Uniunii Bisericilor CEB Ruse, Coasta de Est, Vice președinte al Uniunii Bisericilor CEB Ruse din SUA. S-a născut pe data de 27 mai, anul 1965 în orașul Djambul, Kazakhstan. La vârsta de 7 ani, a trecut cu traiul în orașul Frunze, Kirghizia. Apoi în 1978, a trecut cu traiul în orașul Suhumi, Gruzia. În 1980, s-a întors la Dumnezeu cu pocăință, iar peste un an, la vârsta de 16 ani, a încheiat legământul cu Domnul, prin botez. Din acel moment și-a început slujirea activă în rândul tinerilor. În septembrie 1980, a absolvit școala de muzică din orașul Suhumi. Apoi, locuind în Harcov, Ucraina, a absolvit Institutul Politehnic, obținând specialitatea inginer.

În 1989, a emigrat în Statele Unite, iar peste un an, s-a căsătorit cu Svetlana Zalivcii. Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi copii. La Universitatea “REGENT” a obţinut de două ori titlu de magistru. Din 1998, a slujit în calitate de vice președinte al Uniunii Bisericilor CEB Ruse din SUA, precum și slujirea de păstor în biserica locală din orașul Philadelphia.

You may also like...