“Pentru anul viitor avem multe planuri, însă încredințăm totul în mâinile Dumnezeului nostru”.
După un an intensiv de lucru în via Domnului, un an plin de binecuvântări, realizări și experiențe frumoase, Purtătorii de Speranță au făcut un popas ca să-I mulțumească Domnului pentru anul ce s-a scurs și de a cere binecuvântarea pentru noul an necunoscut.
În data de 12 ianuarie biserica “Emanuel” din Chișinău a găzduit tradiționala întâlnire anuală a colaboratorilor și misionarilor misiunii “Purtătorii de Speranță. Est”. Oaspeți din Austria, Germania, Elveția, Ucraina alături de episcopul Bisericilor CEB din Moldova, Ion Miron și secretarul executiv, Nicolae Vozian au fost parte a acestui eveniment.
La începutul programului, în contextul anului 2015 ca an al înnoirii spirituale, Episcopul Ion Miron i-a îndemnat pe cei prezenți să crească spiritual și în dragoste.
“Anul 2015 în frățietatea noastră este declarat ca an al înnoirii spirituale, de aceea, haideți să depunem tot efortul ca credința noastră să crească și dragostea să se înmulțească”.
Mărturiile motivatoare și inspirate ale misionarilor au amintit celor prezenți de faptul că osteneala noastră în Domnul nu este zadarnică, încurajându-i pe oaspeți la slujire, dedicare și râvnă pentru Domnul.
În decursul anilor misiunea “Purtătorii de Speranță. Est” și-a lărgit slujirea pe teritoriul Republicii Moldova prin diverse proiecte. La etapa actuală 25 de misionari din diverse localități primesc suport, 598 de copii din familii sărace lunar primesc ajutor, proiect care dă posibilitate misionarilor să viziteze aceste familii și să ducă Evanghelia în casele lor. În anul 2014 prin suportul misiunii au fost organizate 33 tabere, inclusiv, 50 de copii au avut oportunitatea să participe la o tabără creștină în Germania. Lucrarea în internate, evanghelizările sunt doar o parte din slujirea roditoare a misiunii “Purtătorii de Speranță. Est” în Republica Moldova.
În anul 2014 a fost înființat un nou proiect “Ajutor pentru Autoajutor”, scopul cărui este de a da misionarilor posibilitatea de a-și crea un loc de muncă. În acest fel slujitorii au posibilitate de a-și întreține familiile și ca rezultat să fie mai eficienți în lucrare. În cadrul acestui proiect a fost construită o mică fermă de iepuri, un autoservice și o fermă de găini.
Printre invitații la sărbătoare a fost și familia Riasnîi din Ucraina. În mijlocul luptelor crâncene de pe teritoriul Ucrainei, Grigore și Elena, și-au pus viața în joc ca să slujească oamenilor din regiunea Lugansc. Mărturiile lor au stârnit lacrimi printre cei prezenți.
“52 de biserici din regiunea Lugansc se aflau într-o zonă de război. Mulți oameni au fost nevoiți să plece, dar acolo au mai rămas mai bine de 2 mii de credincioși și majoritatea dintre ei au nevoie stringentă de ajutor. Ei nu au produse și nu au resurse, deoarece fabricile și companiile nu mai funcționează. De aceea, eu mă întorc ca să slujesc oamenilor. Pentru a ajunge acasă, este nevoie să trec 15 posturi. Uneori e nevoie de 2 ore ca să trec un astfel de post. Și afară de aceasta, foarte des în preajmă se desfășoară lupte, de aceea, pericolul este foarte mare. Uneori vreau să merg în această zonă și acolo să rămân pentru totdeauna. Dar soția mea și copiii se află într-o altă regiune, de aceea, este nevoie să vin și să plec. Circa 1 mln de locuitori și-au părăsit casele și au plecat din zona de conflict. După observațiile mele, nu mai puțin de 10 mii au murit, dintre care mai bine de 1000 sunt din societatea civilă, dintre care, printre victime se numără mai mult de 100 de copii. Situația este foarte tristă. Dar cu toate acestea bisericile au o mare posibilitate să ajute oamenii care se află acolo. Noi am organizat în biserici cantine de caritate. Oamenii vin cu borcanele, ca mâncând, să-și ia mâncare cu ei acasă”.
Unul dintre oaspeții de onoare la eveniment a fost președintele fondului “Punte spre viață”, Waldemar Shroeder, care la etapa actuală desfășoară o slujire roditoare în Republica Moldova prin construcția Caselor de tip familie pentru copii. Adresându-se către cei prezenți fratele a ținut să menționeze că un adevărat misionar nu devine, ci se naște. Fiecare om care este născut din nou, trebuie neapărat să fie un misionar în acele condiții, în care se află. În aceeași ordine de idei spre finalul evenimentului președintele misiunii “Purtătorii de Speranță. Est”, Heinrich Beck a menționat: “Împreună am văzut doar o mică parte din ceea, ce face Domnul. La anul viitor avem multe planuri, dar totul încredințăm în mâinile Dumnezeului nostru”. De asemenea, el a chemat pe fiecare prezent ca să-l laude pe Domnul în Noul An, arătând bunătate și milă oamenilor.
Fiți parte a slujirii misiunii “Purtătorii de Speranță. Est” prin rugăciunile voastre. Rugați-vă pentru înnoirea spirituală în relația cu Domnul, pentru sănătatea spirituală și fizică a familiilor de misionari, de asemenea, pentru îndeplinirea slujirii încredințate de Domnul.
Autor Iuliana David