Prima casă de tip familial din Bender și-a deschis ușile pentru copii fără părinţi

4,503 vizualizari

IMG_9814

Uniunea Baptistă și Fondul “Punte spre viaţă” a inaugurat prima casă de tip familial din Bender. Panglica roşie a fost tăiată, iar uşile noului adăpost s-au deschis pentru copii abandonaţi şi lipsiţi de afecţiunea părintească. Aici vor urma să cunoască dragostea şi armonia unei familii ancorate în Dumnezeu.

La evenimentul de deschidere au participat episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron, preşedintele Fondului “Punte spre viaţă”, Waldemar Shroeder şi preşedintele Comitetului pentru Asociaţii Obşteşti, Veaceslav Tobuh.

Evenimentul solemn și-a dat startul în Biserica Baptistă din Bender, în preajma căreia a fost construită noua casă. Casa de Rugăciune a devenit neîncăpătoare de prezența credincioșilor din biserica locală, a oaspeților din regiune, cât și din străinătate.

IMG_9445

Sărbătoarea propriu-zisă de inaugurare a avut loc în curtea noii construcții. În scurte discursuri Ion Miron, Waldemar Shroeder și Veaceslav Tobuh și-au exprimat dorința ca copiii care în curând vor fi plasați în noua familie, să găsească dragoste, îngrijire și să capete un viitor.

“Din punctul meu de vedere deschiderea oricărei instituții pentru copii în regiunea Transnistriană, în condițiile dificile financiare în care ne găsim, este o bucurie. Aceasta înseamnă că, încă un număr de copii vor căpăta un adăpost, comodități, căldură, îngrijire și bucurie”, a remarcat Veaceslav Tobuh.

IMG_9669

Președintele Fondului “Punte spre viață” a spus în mesajul său:

“De ce acest moment este unul emoționant pentru mine? Știu ce înseamnă să crești fără tată. Trăim într-o vreme în care des întâlnim orfani ai căror părinți sunt în viață. Acest proiect, această casă dorește să contribuie ca unii dintre acești copii să crească în familie unde este mama și tata, primind dragoste, primind educație creștină ca să devină cetățeni destoinici ai societății voastre. Acest proiect dorește să dea posibilitate copilului de a face o alegere, să sădească în inima lui dragostea lui Dumnezeu ca el să aibă dreptul de a alege”, a declarat Waldemar Shroeder.

Printre invitații de onoare la marele eveniment a fost și Arhiepiscopul Eparhiei Tiraspol-Bender a Bisericii Ortodoxe Ruse, părintele Sava, însoțit de mass-media locală.

“Astăzi avem această bucurie în deschiderea acestei case pentru copii. Am vorbit cu preoții noști și le-am spus că merg astăzi la această întâlnire și ei de asemenea, desigur, s-au bucurat că într-adevăr, slavă Domnului, vom avea acești copii educați în duh creștin. Nu vom avea oameni înrăiți și disperați în societatea noastră. Doresc încă o dată să mulțumesc pentru munca credinței voastre, deoarece în numele credinței noi toți muncim pentru mântuire”.

IMG_9757

Culminația evenimentului a fost rugăciunea de binecuvântare la care au luat parte toți slujitorii prezenți la sărbătoare.

Lucrările de construcție a casei de tip familie din or. Bender au demarat pe data de 23 iunie 2014 și au fost finalizate în luna decembrie. Proiectul s-a desfășurat prin suportul Fondului “Punte spre viață” în colaborare cu UBCEB din Republica Moldova. La etapa actuală fondul își desfășoară activitatea în 7 țări. Potrivit lui Waldemar Shroeder, pentru anul 2015 se planifică construcția a 17 case de tip familie, iar 5 dintre ele vor fi construite în Republica Moldova. De asemenea, în primăvara anului curent se planifică deschiderea casei de tip familie în satul Colibași, raionul Cahul.

Traducere de Iuliana David

You may also like...