Ştiri interne

VIDEO UPDATE Biserica din Puhoi a sărbătorit dedicarea noului lăcaș de închinare

ion miron lecaCântări de laudă, mesaje de încurajare, mărturii și multă bucurie sunt ingredientele care au dominat atmosfera serviciului divin al bisericii din satul Puhoi. Alături de lucrătorii Misiunii Biblice și frați din alte biserici, membrii din Puhoi au sărbătorit dedicarea noului lăcaș de închinare.

Cu urări și mesaje de încurajare din partea Domnului au venit: episcopul Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova (UBCEB), Ion Miron, care a urat bisericii "Sfânta Treime" din Puhoi să fie permanent la fel de arhiplină ca în această zi de sărbătoare. 

Ex-episcopul UBCEB și deputatul, Valeriu Ghilețchi a îndemnat creștinii din Puhoi să nu uite faptul că acest lăcaș a fost construit cu scopul de a fi un loc unde să se înalțe rugăciuni și laude lui Dumnezeu şi să nu se ataşeze de această clădire şi de confortul pe care îl oferă, îndreptându-şi mereu privirea spre destinația pentru care trăim pe acest pământ – Cerul.

Printre cei care s-au alăturat la bucuria celor din Puhoi se mai numără: lucrătorii Misiunii Biblice și de la Liga Biblică, pastorul bisericii mame ”Betel”, Anatol Plăcintă și pastorii bisericilor din Țînțăreni, Todirești, Anenii-Noi, Olănești și alte localități.  

Construcția locașului de închinare de la Puhoi a fost realizată în cadrul proiectului Misiunii Biblice, coordonat de Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste (UBCEB) și cu suportul financiar al frățietății din Germania, Statele Unite ale Americii (SUA), dar și cu ajutorul multor biserici locale din țară care au contribuit financiar și cu forțe de muncă.

Fundamentul a fost pus în luna mai, iar pe parcursul verii trei echipe de lucrători din Germania au reușit în scurte perioade să ridice clădirea de închinare. La această lucrare s-a alăturat și o biserică de moldoveni din SUA, care au plătit o echipă de lucrători din Moldova, pentru a ridica pereții casei de rugăciune.

Puntea dintre ani, i-a prins pe puhoieni cu casa de rugăciune ridicată. Doar câteva lucrări de finisare a amânat sărbătoarea de dedicare pentru 2014. Toate acestea au drept scop reprezentarea Evangheliei și Dumnezeului viu pe care Îl glorificăm în cea mai frumoasă lumină. Este o bucurie să intri într-un lăcaș nou, unde se laudă Numele Celui Preasfânt, Celui PreaÎnalt, care merită toată slava. 

Biserica din Puhoi are 10 membri și este păstorită de Ion Leca. La fel ca și lăcașul de închinare, acest trup a lui Cristos a renăscut din ruine după ce biserica formată din 40 de membri a emigrat în SUA.

De la lansarea acestui proiect, din anul 2008, până în 2013, în cadrul lucrăii Misiunii Biblice în satele din Republica Moldova s-au construit 13 case de rugăciune. Printre acestea se numără: Bucovăț – Călăraș, Iarmoclia – Căușeni, Hâjdieni –Glodeni, centrul de zi la Pînzăreni – Fălești, Șercani – Orhei, Alexandru Ioan Cuza – Cahul și altele.

Cu mai multe detalii istorice și mesajele vorbitorilor în format video vom reveni mâine.