Slides,  Ştiri interne

Impresii de la sesiunea de studiu inductiv: “Darurile spirituale” la Isus Salvatorul

Două săptămâni de studiu intensiv şi noi experienţe cu Dumnezeu au trăit studenţii Institutului de Studiu Biblic Inductiv “Precept Ministries” din Moldova. În perioada, 02-14 ianuarie, peste 60 de studenţi din Republica Moldova, Ucraina şi Statele Unite ale Americii au participat la sesiunile de iarnă, găzduite de Biserica “Isus Salvatorul”.

precept ministries moldova

O scurtă descriere a acestor evenimente ne-a oferit pastorul Bisericii “Buna Vestirea” şi directorul AO “Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries pentru Moldova”, Vasile Filat:

precept ministrie moldova  (2)“Avem studenți foarte buni la această sesiune și ne bucurăm pentru fiecare din ei. Sunt organizate trei grupe. Cei mai mulți au venit la sesiunea “Subiecte dificile”, sunt în jur de 30 studenți. Această sesiune nu a fost desfășurată timp de 3 ani. La sesiunea “Darurile Spirituale” au venit în jur de 25 de participanți. Este o prezență foarte bună, pentru că este o sesiune de nivelul 2 la care vin cei care au graduat Institutul sau păstori, slujitori din bisericile locale”, a menționat Vasile Filat.

Despre impactul acestor sesiuni intensive de studiu biblic în viaţa participanţilor, aflaţi din impresiile lăsate:

“Pentru mine a fost o binecuvântare să particip la această sesiune. Deși, sunt creștină de 10 ani, abia acum am căpătat o înțelegere clară a acestui subiect. Aceasta m-­a ajutat să-­mi identific darurile mele ca să știu cum pot sluji mai bine bisericii. Mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să transmit mai departe învățătura aceasta și să trăiesc potrivit cu chemarea mea”, ne-a împărtăşit Lenuţa Suman.

precept ministrie moldova  (10)

“Am studiat cursul “Darurile Spirituale” cu 7-­8 ani în urmă. Atunci am înțeles care este darul meu spiritual și am slujit Domnului potrivit cu el. După ce am trecut sesiunea aceasta, am descoperit și alte daruri pe care mi le-­a dat Dumnezeu atunci, la botezul cu Duhul Sfânt, dar care au ieșit în evindență în urma studierii Cuvântului și slujirii în Trupul lui Hristos. Este o bucurie să știu că slujesc Domnului așa cum m­-a chemat El să o fac” susţine Felicia Rotaru.

“Această sesiune m-­a ajutat să înțeleg mai clar darul meu spiritual și am descoperit că mai am și alte daruri duhovnicești, chiar dacă înainte am studiat acest subiect. Am înțeles cât de mare este responsabilitatea pe care o am în biserică și cum pot să slujesc spre zidirea Bisericii lui Hristos”, ne-a spus Tudor Rotaru.

precept ministrie moldova  (11)

“Am înțeles cât este de important pentru fiecare creștin să cunoască ce sunt darurile duhovnicești și care trebuie să fie atitudinea noastră față de ele. Fiecare dintre noi este înzestrat cu un dar de la Duhul Sfânt, cu care trebuie să slujim spre desăvârșirea sfinților și pentru zidirea trupului lui Hristos”, ne-a explicat Olesea Pîntea.

precept ministrie moldova  (9)

“Nu cunoșteam multe despre darurile spirituale. Această sesiune m-­a ajutat mult să înțeleg cât este de important să slujesc în biserică potrivit darului primit. De asemenea, am văzut rolul dragostei în lucrarea de slujire. Nimic din ceea ce avem sau facem nu poate fi de folos nici mie, nici celor din jur dacă nu este împletit cu dragoste. Mă rog Domnului să pot aplica toate cele învățate pentru a sluji sfinților cu darul pe care l­-am primit la pocăință”, ne-a împărtăşit altă participantă, Daniela Mirzoev.

precept ministrie moldova  (7)Mai multe detalii şi impresii despre celelalte sesiuni, vedeţi pe Moldova Creştină.net