Pastorul Viorel Candreanu a plecat la Domnul

1,809 vizualizari

Baptiștii din România au suferit o pierdere mare. Pe 26 martie, păstorul bisericii din comuna Ipotești și președintele Asociației Baptiste din județul Suceava, Viorel Candreanu, a trecut în eternitate.

Marți, 24 martie 2020, fratele Viorel a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Suceava cu febră.

În blogul personal, Petru Moisuc a descris la telefon o scurtă conversație cu Viorel Candreanu:

După ce am aflat că era în spital, l-am sunat imediat pe fratele Viorel. Mi-a răspuns. Avea o voce slabă, a unei persoane care suferă: sunt în Spitalul de Boli Infecțioase din Suceava. Vreau să fac un test de COVID-19, dar nu există teste în spital. Îmi pare atât de rău. Rugați-vă pentru mine.

În așteptarea examinării fratelui Viorel, primele teste COVID-19 au ajuns la spital, după care el a fost examinat și trimis acasă. Pentru că s-a simțit rău toată noaptea, a fost din nou internat miercuri dimineața. Acolo, fratele Viorel s-a abătut la locuința veșnică a Tatălui, fără a aștepta rezultatul testului.

Vestea morții lui Viorel Candreanu i-a întristat pe credincioșii Asociației Baptiste din județul Suceava și nu numai.

Mulți credincioși din Moldova care l-au cunoscut pe fratele decedat, s-au alăturat condoleanțelor rudelor și apropiaților săi. Viorel Candreanu a vizitat în mod repetat țara noastră și a participat la slujirile bisericii, totodată prezentând adevărurile profunde ale Bibliei la diverse conferințe și seminare de creștere spirituală.

Valeriu Ghilețchi

L-am cunoscut pe fratele Viorel Candreanu la începutul anilor 90. M-a impresionat întotdeauna deschiderea și accesibilitatea sa. A fost primul pastor din România care a participat la Colegiul nostru Teologic. Dacă nu mă înșel, a fost în 1995. Vorbind cu primul grup de studenți, el a spus că, din cauza regimului Ceaușescu, nu a putut participa la Seminarul Teologic Baptist din București, dar acest lucru nu l-a oprit să studieze Sfintele Scripturi.

„Vă îndemn să studiați pentru cunoștințe, nu pentru diplome. Locul diplomelor este locul în care Rahela și-a ascuns idolii tatălui ”, a spus el în glumă.

Fratele Viorel și-a încheiat distanța pământească, fiind învins de un virus de tip nou, neașteptat, dar a lăsat în urmă un exemu demn de urmat a unui slujitor dedicat și neobosit în lucrarea Domnului.

Ne vom ruga pentru familia lui, ca Domnul să îi mângâie și că exemplul său să inspire generația tânără de slujitori.


Cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului și cei ce vor învăța pe mulți să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac și în veci de veci. – Daniel 12:3

You may also like...