A treia scrisoare către biserici de la Uniunea BCEBM din 31.03.2020

943 vizualizari

Dragi frați și surori, Har vouă şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru și de la Domnul Isus Hristos!

Mulțumim lui Dumnezeu pentru credință, nădejde și pentru bucuria părtășiei cu El. Continuăm să ne încredem în Domnul nostru Isus Hristos și în aceste vremuri de încercare, caci El a zis: ”…cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.” (Matei 10:30-31)

Mulțumim Domnului și pentru Cuvântul Lui, pe care-l avem din belșug în casele și familiile noastre. Cuvântul sfânt și adevărat, ”…la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într-un loc întunecos, pînă se va crăpa de ziua și va răsări luceafarul de dimineață în inimile voastre.” (2Petru 1:19)

Situația din țara noastră, ca și din întraga lume legată de ”Coronavirus” nu se îmbunătățește și noi toți suntem nevoiți să fim izolați în carantină, pe timpul declarat de Autorități ca ”stare de urgență”.

În luna aprilie avem două evenimente deosebite pentru bisericile noastre – Cina Domnului/frângerea pâinii și sărbătoarea Paștelui/Învierii Domnului. Cu acest prilej, Executivul Uniunii s-a întrunit în ședința extraordinară (online) pentru rugăciune, părtășie în Cuvânt și discuții pe marginea acestor subiecte importante. Având în vedere cele menționate mai sus, venim din nou cu o adresare către toate bisericile din cadrul Uniunii Bisericilor CEB din Moldova și cu unele recomandări pentru credincioșii baptiști.

Să se amâne temporar Cina Domnului/frângerea pâinii în bisericile locale, până la primul serviciu de închinare comun, după încheierea ”stării de urgență” în țara noastră.

 

Această amânare temporară nu este o încălcare a Sfintelor Scripturi. În istoria Bisericii ca și în istoria creștinilor baptiști se mai întâlnesc perioade dificile, unde din cauza unor calamități naturale, ciumă, foamete, război, sau prigoană, credincioșii erau împedicați să participe la frângerea pâinii. Dar, după înlăturarea obstacolelor prin mila și harul Domnului din nou se adunau împreună.

„Du-te, poporul meu, intră în odaia ta și încuie ușa după tine; ascunde-te cîteva clipe, pîna va trece mânia! Căci iată, Domnul iese din locuința Lui să pedepsească nelegiuirile locuitorilor pământului…” (Isaia 26:20-21)

Să sărbătorim Învierea Domnului Isus – Paștele, pe 19 aprilie 2020 fiecare în familiile noastre. Fie ca acest Paște să fie sărbătorit de fiecare dintre noi cu credință și recunoștință, cu o inimă curată și multă bucurie.

În Cuvântul lui Dumnezeu este scris: ”...căci Hristos, Paștele nostru, a fost jertfit. Să prăznuim, dar, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate și viclenie, ci cu azimele curăției și adevărului.” (1Corinteni 5:7-8)

Dragi frați și surori: 1) Vă îndemnăm să veghem cu stăruință în rugăciunea necurmată, în care participă toate bisericile din UBCEB din Moldova, în cadrul căruia fiecare Comunitate (regiune, biserică) are o zi pe săptămână.

2) De asemenea, vă aducem aminte că în fiecare zi, la orele 13:00 și 22:00, ne unim în rugăciunea comună cu toți credincioșii din bisericile noastre.

3) Continuăm și cu zilele de post și rugăciune în fiecare duminică, pentru stoparea răspândirii virusului în Moldova și întreaga lume.

Nevoile de rugăciune:

 Pentru Moldova – ca Dumnezeu să oprească virusul „COVID-19”;

 Pentru credincioși – ca Dumnezeu să aducă pocăință și trezire spirituală, să trimită încredere deplină în El și pace în sufletele celor mântuiți; să ne protejeze de virus și să ne ajute să avem atitudine de compasiune față de semenii noștri;

 Pentru Autorități – ca Dumnezeu să le trimită înțelepciune în decizii;

 Pentru lucrătorii medicali – protecție, chibzuință și putere.

Cănd am auzit, Doamne, ce ai vestit, m-am îngrozit. Însuflețește-Ți lucrarea în cursul anilor, Doamne! Fă-Te cunoscut în trecerea anilor! Dar, în mania Ta, adu-Ți aminte de îndurarile Tale! (Habacuc 3:2)

Fie ca îndurarea lui Dumnezeu să fie peste voi și familiile voastre!

În rugăciune, ai voștri frați:

Nicolae Vozian, Episcopul Uniunii BCEB din Moldova

Ion Miron, Secretar Executiv al Uniunii BCEBM

Serghei Ghermanov, Episcop adjunct al Uniunii Bisericilor CEBM

You may also like...