Devoţionalul zilei: “Misterele lui Dumnezeu”

1,332 vizualizari

“Credinţa voastră să fie întemeiată nu pe înţelepciunea oamenilor, ci pe puterea Lui Dumnezeu.”
1Corinteni 2:5

maxresdefault

Cuvântul “mister” este folosit de multe ori în Scriptură. Unele dintre misterele din trecut au fost cercetate de ştiinţă. Altele încă uimesc omenirea. Rămâne acest fapt: Toată înţelepciunea adunată de veacuri e doar o zgârâietură pe suprafaţa căutării omului după cunoştinţa universului. Cea mai mare parte e păstrată de Dumnezeu, iar omul, stând pe vârfurile inteligenţei sale poate înţelege doar o mică fracţie din acţiunile Domnului.

Această inabilitate de a înţelege complet misterele Lui Dumnezeu nu reduce în nici un fel credinţa creştină. Dimpotrivă, ne întăreşte credinţa. Noi nu înţelegem tiparul complicat al stelelor în cursul lor, dar ştim că Cel care le-a creat înţelege, şi la fel cum le ghidează pe ele, El ne trasează un drum sigur pentru noi. Un “mister” în Scriptură este un adevăr care a fost ascuns dar acum revelat, care îşi păstrează acel element supernatural în pofida revelaţiei.

Rugăciunea zilei:
La fel cum i-ai condus în trecut pe toţi care Te iubesc, ştiu că viaţa mea este direcţionată cu dragoste. Credinţa mea este mică, dar, Doamne, Tu eşti puterea mea.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...