În Turcia a fost înfiinţată Alianţa Bisericilor Baptiste formată din patru comunităţi

2,104 vizualizari
EfesPatru adunari baptiste au format Alianta Bisericilor Baptiste din Turcia. Scopul acestui grup este acela de a încuraja bisericle membre, de a explica învăţăturile baptiste membrilor bisericii, dar şi altor persoane, de a creşte lideri baptişti, de a se ruga pentru nevoile bisericilor şi de a-i încuraja pe credinsioşi prin organizarea de seminarii, tabere şi conferinţe, scrie Revista Creştinul Azi.

Ertan Çevik, pastorul Bisericii Baptiste din Izmir a fost ales Preşedinte, iar Orhan Pıçaklar, pastorul Bisericii Agape din Samsun a fost numit Secretar general. Fiecare dintre ei va sluji pentru o perioada de cinci ani.

Turcia are o străveche moştenire creştină care ajunge până în zilele Bisericii Primare, dar creştinii sunt în prezent în minoritate. Se estimează că sunt aproximativ 120 000 de creştini în Turcia la o populaţie de 76 de milioane de locuitori. Doar câteva sute de protestanţi se afla în partea continentală care cuprinde Asia de vest şi Europa de sud-est. Religia majoritară este islamismul sunnit.

 

Multe din călătoriile Apostolului Pavel au fost făcute în Turcia şi sunt relatate în Faptele Apostolilor. Epistolele către Galateni, Efeseni şi Coloseni au fost destinate bisericilor care se află în Turcia de azi. Cartea Apocalipsa a fost scrisă celor şapte biserici situate în prezent în partea vestică a Turciei. Primele şapte concilii ecumenice au avut loc pe teritoriul actual al Turciei.

Înfiinţarea Alianţei Bisericilor Baptiste din Turcia are loc cu câteva luni înainte ca Alianţa Mondială Baptistă să îşi înceapă Adunarea Anuală la Izmir, la începutul lunii Iulie. Izmir este localitatea biblică Smirna amintită în cartea Apocalipsa. Întâlnirea anuală include şi un tur al cetăţii Efes, un important oraş biblic în zilele Bisericii Primare.

You may also like...