RO / RU

APEL EBF: "Rugaţi-vă pentru Ucraina"!

800 vizualizari

Ukraine's protest (1)Marți capitala Ucrainei a văzut un val de violență mortală și ciocniri între protestatari și polițiști. Protestatarii supărați acuzând președintele, că din nou, a ignorat cerințele lor, au început să forțeze unitățile de poliție de la clădirea Guvernului, care ulterior s-a transformat într-un conflict de mari proporții. Demonstranții au folosit pietre și bombe incendiare, în timp ce poliția a răspuns cu grenade paralizante.

Fumuri uriașe din cauciucuri arse, vehicole și gaze lacrimogene au cuprins orașul amintind de o zonă a războiului, urmată de explozii și strigăte „Glorie Ucrainei!”. Poliția a încercat să stingă focul cu două autospeciale, protestatarii însă, au aruncat bombe cu benzină, blocând mașinile să ajungă la foc. Ca rezultat 25 de oameni au fost omorâți și câteva sute au fost răniți din ambele părți în urma ciocnirilor severe și luptelor de lângă Parlament.

Spre seară polițiștii au împins protestatarii spre Piața Independenței, cunoscută de către toți ca Maidan. Poliția a anunțat prin difuzoare, că urma să înceapă o operațiune „anti-teroristă” și a cerut manifestanților să părăsească Piața. După miezul nopții au sosit oameni din toată Ucraina pentru a apăra Maidanul, care era inima protestelor. Oamenii au luptat cu pietre, bâte și bombe incendiare  timp de  10 ore și au salvat pământul lor al libertății. Autostrăzile spre Kiev au fost blocate și astfel, traficul în Kiev a fost paralizat.

Valurile de proteste s-au răspândit rapid în diverse regiuni ale Ucrainei unde manifestanții au preluat controlul asupra administrațiilor regionale, judecătorii și alte edificii municipale și le-au înconjurat cu baricade uriașe.

Ukraine's protests (3)

Sediul nostru al Uniunii Baptiste din Kiev în această perioadă dificilă pentru Ucraina folosesc bisericile din Kiev ca infirmerie pentru cei răniți și bolnavi. Medicii creștini pe rând, îi ajută pe acei care au nevoie de îngrijire medicală. De teamă pentru viețile lor, protestatarii răniți refuză să fie internați în spitalele, care nu mai au locuri și caută ajutor în altă parte. Ca răspuns la această stringentă nevoie, sediul central al Uniunii Baptiste a decis ca bisericile să-și deschidă ușile pentru examinarea și tratamentul pacienților. Vedem aceasta ca o oportunitate de a demonstra dragostea noastră pentru Isus și pentru aproapele nostru.

Ucraina este la un punct critic de cotitură și noi realizăm, că doar Domnul poate opri această țară de la vărsare de sânge. Vă îndemnăm să înălțați rugăciuni către Domnul în acest crucial moment pentru viitorul Ucrainei. Fie ca Domnul să ajute ambele părți să oprească escaladarea violenței și să găsească soluție prin negociere și reconciliere.

Traducere și adaptare, de Iuliana David

 

You may also like...