Ştiri externe

Uniunea Baptistă din România a ales conducerea pentru următorii patru ani (FOTO)

IMG_7070-001

Cel de-al 36-alea Congres al Uniunii Baptiste din România a fost găzduit de Biserica „Emanuel” din Oradea. La evenimentul istoric au participat peste 900 de delegaţi.

Ex-preşedintele şi Preşedintele Federaţiei Europene Baptiste (EBF), Otniel Bunaciu a transmis ştafeta pastorului Bisericii “Speranţa” din Arad, Viorel Iuga. La lucrările Congresului au participat secretarul general EBF, Tony Peck, reprezentanţi ai Cultelor Evanghelice, persoane publice şi lideri evanghelici din ţară şi de peste hotare.

IMG_7087-001

Invitatul special din acest an, Tony Peck, Secretarul general al Federatiei Europene Baptiste a adresat un cuvânt de salut participanților amintind în același timp contribuția actualului Președinte al Uniunii Baptiste și al Federației Europene Baptiste, Otniel Bunaciu și a menționat faptul ca Uniunea Baptistă din România este una dintre cele mai mari comunităţi baptiste din Federație. Tony Peck a afirmat că Dumnezeu trimite omul potrivit la timpul potrivit în locul potrivit.

IMG_7012-001

Un mesaj călduros pentru Uniunea Baptistă a trimis şi preşedintele României, Klaus Johhanis: “Cu prilejul celui de-al 36-lea Congres al Cultului Creștin Baptist, vă transmit salutul meu cordial și vă felicit pentru organizarea acestui eveniment important pentru comunitatea dumneavoastră și pentru întreaga Biserică Creștină Baptistă. Cred într-o societate pluralistă, care pune în valoare diversitatea identităților sale culturale, etnice și religioase. România împărtășește principiile care fac posibil dialogul într-o Europă unită: libertatea conștiinței religioase, toleranța, multiculturalismul. Evenimentele din ultima perioadă, violențele de natură etnică sau religioasă care tulbură societatea globală în care trăim, ne arată cât de importante sunt și vor continua să fie toate aceste valori. Cultul Creștin Baptist are o prezență activă în țara noastră și apreciez contribuția dumneavoastră, ca și a tuturor Cultelor și Bisericilor recunoscute în România, la dezvoltarea societății în ansamblul ei. Vă doresc mult succes în desfășurarea Congresului și sper ca ecourile lucrărilor pe care le găzduiți la Oradea să aibă reverberații rodnice pentru întreaga dumneavoastră comunitate”, se menţionează în mesajul preşedintelui.

IMG_6978-001

Au remarcat contribuția comunității baptiste la viața social politică a României domnul Victor Opaschi Secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte.

IMG_7103-001

În cea de-a doua zi a Congresului, delegaţii au votat noua conducere a uniunii. Aceasta are următoarea componenţă:

Viorel Iuga – Președinte
Ioan Ardelean – Secretar general
Otniel Bunaciu – Vicepreședinte cu misiunea
Samuel Tuțac – Vicepreședinte cu pastorala
Paul Negruț – Vicepreședinte cu educația
Pal Borzasi – Vicepreședinte Convenția Maghiară
Ilie Milutin – Secretar general adjunct

IMG_7123-001

Alături de Comitetul Executiv au fost prezentați participanților la Congres și membrii Consiliului Uniunii Baptiste. Următorul Congres al cultului va avea loc în 2019.