Conferințele regionale pentru femei: „Binecuvântată pentru a binecuvânta” 2014

5,052 vizualizari

Coperta Exterior OK ROM - web calitate„Binecuvântată pentru a binecuvânta” este genericul conferințelor regionale desfășurate de Departamentul Surori din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) din Republica Moldova. Un eveniment care a unit în armonie generația tânără și cea în vârstă, peste 1600 de surori din mai multe localităţi ale ţării.

Alături de Eugenia Podoleanu, Ala Verenciuc, Zina Cibotărică, Cristina Pochidco, Ala Talmazan, Mariana Dubceac, Natalia Boico, Natalia Moisei, Galina Țarigraţchi, Tatiana Țarălungă, Violeta Blajinschi și alte surori, participantele au învățat cum să fie o binecuvântare în locul în care le-a chemat Dumnezeu.

Din exemplul lui Rahav, surorile au însușit cum să devină misionare în familiile lor. Cuvântul lui Dumnezeu ne-o prezintă pe această femeie ca salvatoarea familiei. Locuind în Ierihon, o cetate, locuitorii căreia se dăduseră idolatriei și ticăloșiei, atrăgând mânia lui Dumnezeu peste ei. Curva Rahav prin credință primește, ascunde și protejează iscoadele venite să cerceteze țara, iar rezultatul este unul uimitor: familia acestei femei este salvată!

DSCN4317Iată un exemplu uimitor al lucrării harului lui Dumnezeu, Cel care îți dă o nouă identitate: din Ierihon – o cetate depravată și degradată, spre Canaan – țara promisă, unde locuiește în mijlocul lui Israel, popor ales de Dumnezeu. Dintr-o femeie desfrânată, Dumnezeu îi dă o familie: devine soția lui Salmon, mama lui Boaz, bunica lui Obed, străbunica  lui Iese, stră-străbunica lui David. Apoi este menționată ca una dintre acele 5 femei ale căror nume sunt înregistrate în genealogia Domnului Isus (Matei 1:5-6). Din dușman al Împărăției ea devine fiică de  Împărat și din persoană lipsită de speranță și viitor – o femeie a credinței! Alături de marii eroi ai credinței: Avraam, David, Enoh, Ilie, Moise… iată că, strălucește și numele acestei femei.

Din viața lui Rahav surorile au fost încurajate să devină eroi ai credinței în familiile lor și fiecare femeie din țara noastră să poarte în inimă și în rugăciune pe cei nemântuiți din casele noastre.

Un moment important din cadrul întâlnirilor au fost părtășiile pe grupe, unde femeile pas cu pas au parcurs lecția „Roada Duhului: înfrânarea poftelor” din ghidul de studiu ”Binecuvântată pentru a binecuvânta”. Un timp minunat în diversitate și unitate surorile au învățat cum să studieze Cuvântul lui Dumnezeu și să-l transmită și altora.

DSCN9990

„Au fost mai multe persoane decât ne-am așteptat. Ne-am împărțit pe clase ca fiecare femeie să poată avea contact mai bun cu persoana care conduce, să comunice unele cu altele și să poată pune întrebări. Să învețe să mânuiască Cuvântul lui Dumnezeu și să vadă că, în orice biserică, chiar dacă sunt surori de diferite vârste, este posibil de format un grup de surori unde să se studieze Cuvântul lui Dumnezeu, unde să fie motivare la evanghelizare, la misiune și la alte diferite lucrări”, ne-a împărtășit Eugenia Podoleanu, coordonatoarea Departamentului Surori din cadrul UBCEB.

IMAG0331

Conferințele cu genericul „Binecuvântată pentru a binecuvânta” au fost o adevărată provocare pentru participantele la eveniment. Surorile au fost motivate de a fi o conductă de binecuvântare în casele lor, în biserică, în societate și pretutindeni.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să ajung aici. Am învățat multe, că dacă Dumnezeu ne-a binecuvântat trebuie să binecuvântăm și noi pe acei din jur. Plec cu dorința și rugăciunea ca prin mine Dumnezeu să binecuvânteze și pe alții și vreau să transmit în biserica noastră ceea ce am învățat aici. Ca și surorile acolo, unde le-a pus Dumnezeu, să fie o binecuvântare și prin noi, Domnul să binecuvânteze întreg satul și prin aceasta să răspândim și Evanghelia”, ne-a împărtășit Tatiana Rutcovschi.

IMAG0310

Altele, au fost încurajate de a transmite și altora, cu pasiune și dăruire, ceea ce le-a vorbit Domnul. Liuba Carpenco ne-a spus: „Subiectele au fost foarte bune și bine abordate, sunt foarte mulțumită. M-am îmbogățit foarte mult spiritual și Domnul să ne ajute să practicăm aceste adevăruri în viața noastră de zi cu zi. Să ne înfrânăm în primul rând, de la poftele noastre pământești și mai mult să stăm în Cuvânt. Ghidul de studiu este bine gândit și binevenit, facem studiu cu surorile din biserică”.

DSCN0010

În aceeași ordine de idei Victoria Codreanu a adăugat: „Înfrânarea poftelor – fără aceasta rodul nostru nu va fi întreg, nu va fi atât de frumos. Și probabil, cu aceasta trebuie să începem. Am fost motivată să mă cercetez și să studiez anume această temă, deoarece este foarte importantă. Mulțumesc surorilor care au muncit și care au pregătit pentru noi acest material. Aveam acest ghid de studiu, însă nu prea înțelegeam cum să lucrez cu el. Ele ne-au arătat minunat cum să lucrăm cu această carte, m-am convins că este atât de simplu și ușor. Îmi place mult acest ghid. În biserică avem un grup de surori şi împreună studiem din el”.

DSCN4386

Deși numărul participantelor la conferințe a fost unul îmbucurător, totuși, rugăciunea noastră rămâne: ca generația tânără să fie motivată să se implice mai activ la astfel de întruniri și în lucrarea cu surorile.

Fie ca Domnul să binecuvânteze această lucrare și să ne ajute să împlinim această frumoasă misiune de a fi o binecuvântare pentru cei din jur și misionare în casele noastre.

Iuliana David

You may also like...