Rugăciune,  Ştiri externe

Ucraina în stare de asediu. Biserica pe genunchi în post și rugăciune

1508547_282116955277960_445219407_nDacă săptămâna trecută, creștinii din Ucraina mulțumeau pentru pace, astăzi comunitatea lui Cristos este din nou chemată în stare de alertă să stea pe genunchi în post și rugăciune pentru protecția și pace în Ucraina.

Noul președinte interimar, fiind un copil a lui Dumnezeu, Alexandr Turcinov a transmis un apel întregii națiuni, cerând unitate, solidaritate și credință. „Astăzi trebuie să uităm toate neînţelegerile, să fim uniţi, să ne păstrăm calmul. Astăzi nu mai contează, care e de „dreapta”, care e de „stânga”, cine şi cărui partid aparţine. Toţi suntem ucraineni şi avem datoria să ne unim în apărarea ţării noastre. Să nu permitem provocări, jafuri, linşaje. Să ne păstrăm credinţa, încrederea şi unitatea. Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina şi fiecare cetăţean al acestei ţări”, a declarat Turcinov.

Cu acelaşi mesaj de solidaritate vine şi Uniunea Baptistă din Ucraina. Rugăciunea este puterea şi acţiunea cea mai necesară pentru aceste momente de cumpănă pentru ţară. Liderii spirituali de la Kiev, îndeamnă toată comunitatea baptistă din ţară să stea în spărtură, să ceară trezirea spirituală a poporului, să oprească vărsarea de sânge în Crimeea şi pentru înţelepciune noii conduceri.

„În această situație politică complicată noi rugăm să se depună maxim efort pentru menținerea  păcii și armoniei. Țara noastră trebuie să fie unită și, prin urmare, nu ar trebui să avem în minte nici măcar gânduri de ceartă, divizări, conflicte. Dimpotrivă, trebuie să ne gândim la dezvoltarea și progresul țării, în special pentru creșterea spirituală și bunăstarea fiecărui cetățean. De aceea, vă rugăm în săptămâna care urmează, să ne susțineți în post și rugăciune pentru finisarea crizei și stabilizarea situației.

„Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga și va căuta Fața Mea, și se va abate de la căile lui rele, – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, și-i voi tămădui țara” ( 2 Cronici 7:14)”, – se spune în declarația oficială a Uniunii Baptiste din Ucraina.

La momentul de față, conform spuselor lui Turcinov, în țară a fost sporită protecția centralelor nucleare, aeroporturilor, obiectelor infrastrucrurii strategice și Consiliul Național de Securitate și Apărare a elaborat un plan detaliat de acțiune în caz de vreo operațiune militară.

La 1 martie, Consiliul Federației Ruse a aprobat în unanimitate cererea președintelui Vladimir Putin despre introducerea trupelor armate pe teritoriul Ukrainei, transmite Lenta.ru

Înainte de aceasta, Duma de Stat și Consiliul Federației au cerut lui Putin să asigure peninsulei Crimeea pacea și ordinea. După cum au menționat parlamentarii ruși, ei sunt îngrijorați de declanșarea crizei politice din Ukraina. Sâmbătă dimineața, prim-ministrul Crimeii Serghei Aksenov, venit la putere în timpul protestelor anti-Maidan, a cerut ajutor președintelui Rusiei. Înainte de aceasta, a raportat că ia sub control toate trupele ucrainene și forțele de securitate staționate în peninsula Crimeea.

Traducere de Carolina Balica