Ştiri externe

Coreea de nord: Biserica subterană pentru 100 de zile iese la suprafață

monkimageUn eveniment fără precedent va marca întreaga istorie a creștinismului. Biserica persecutată din cea mai ostilă țară față de creștinism, Coreea de Nord, își va manifesta credința în locuri publice. În perioada, 23 septembrie -31 decembrie 2013, Biserica subterană nord-coreeană invită creștinii din toată lumea să arate acestei generații ce înseamnă să fii un adevărat creștin.

Grupuri mici de creștini vor organiza momente de închinare, rugăciune și studiu biblic în locuri obișnuite pentru viața de zi cu zi: la școală, acasă, la locul de muncă, parcuri, biblioteci sau stații de autobuz.

În aceste momente de închinare, creștinii din Coreea de Nord vor folosi patru piloni din slujbele bisericii subterane:

  • Crezul apostolilor
  • Cele 10 porunci
  • Rugăciunea „Tatăl nostru”
  • Cina Domnului

Referindu-se la iniţiativa nord-coreenilor, editorul portalului BCN.com, Aimee Herd a declarat: „Câţiva ani în urmă am vizitat o biserică subterană din Vietnam. Oamenii care ne-au condus la ei au fost foarte precauţi ca nimeni să nu ne urmărească în călătoria noastră. Odată ajunşi la comunitatea subterană am rămas foarte impresionaţi să vedem că aceştia se închinau liber în casele lor cu geamurile deschise cântând la instrumente şi rugându-se cu voce tare. Nu a fost nimic făcut în taină. Nu pot să explic în cuvinte cât de mult m-a mişcat atitudinea şi curajul lor. Dragostea şi pasiunea acestor creştini pentru Dumnezeu a depăşit cu mult orice preocupare pentru propria lor siguranţă, odată ce s-au lăsat copleşiţi de prezenţa lui Dumnezeu în închinare.0e2418023_1377536714_packet2

La fel şi creştinii din Coreea de Nord, fără îndoială îşi pun conştient viaţa în pericol pentru a se închina în acest mod lui Dumnezeu, de aceea apreciez dorinţa sinceră din inima lor de a proclama Evanghelia acolo unde ea este interzisă cu desăvârşire. Este necesar să ne alăturăm, să fim un gând şi o inimă cu ei în aceste 100 de zile”.

Mai multe comunităţi de creştini din America au declarat că se vor alătura prin acţiuni deschise campaniei lansate de nord-coreeni. Pastorul primei biserici protestante din New Braunfel, Texas, Chuck Hyckaby a declarat: „Noi suntem una cu fraţii şi surorile noastre din Coreea de Nord şi din toată lumea. Noi vom lua 100 de zile pentru a învăţa din exemplul lor!”

Participanţii vor forma grupuri a câte 2 sau mai multe persoane şi fiecare dintre ei va primi câte un pachet cu materialele necesare pentru întreaga campanie. De asemenea, credincioşii vor primi câte o broşură cu programul celor „100 de zile de închinare” şi Evanghelia după Luca. În acelaşi timp, ei vor avea acces la materiale de închinare în format video a bisericii subterane nord-coreene. Cei care nu pot participa întreaga perioadă, se pot alătura pentru 30 sau 60 de zile.

Iniţiativa creştinilor din biserica subterană din Coreea de Nord este o mare provocare pentru toată lumea creştină. Dacă ei, care sunt prigoniţi au curajul să iasă în stradă, la locul de muncă, la şcoală şi să spună: „Suntem creştini, iubim pe Dumnezeu şi credem în puterea Lui asupra vieţilor noastre” cum am putea noi cei din lumea liberă să stăm deoparte?

Vă îndemnăm să susţineţi în rugăciune această campanie şi să vă implicaţi prin rugăciuni şi acţiuni de Evanghelizare în oraşele dvs. Aceşti creştini sunt conştienţi de faptul că acţiunile lor îi poate condamna la moarte, dar pentru următoarele 100 de zile ei vor proclama deschis: „Isus Cristos este Domnul”! Tu, care trăieşti într-o ţară liberă, ce vei face?

Pentru mai multe detalii accesaţi SEOUL USA

Traducere de, Iuliana David