5000 de persoane au mulţumit pentru roade pe stadionul din Bălţi

3,951 vizualizari

choirZiua Mulţumirii sau Sărbătoarea roadelor este o poruncă lăsată de Dumnezeu încă din vremurile Vechiului Testament. În acest weekend, peste 5000 de persoane din zona de nord s-au adunat pe stadionul din oraşul Bălţi pentru a mulţumi bunului Dumnezeu pentru recolta anului 2013.

Timp de două zile, arena sportivă a capitalei de nord s-a transformat într-o platformă de înălţare a Celui veşnic şi Prea Înalt. Muzica înălţătoare a creat atmosferă de sărbătoare nu doar pentru organizatori şi invitaţii la eveniment, dar şi pentru vecinii locului. Interpreţi din ţară şi de peste hotare au îndemnat prin imnurile lor, fiecare inimă să-şi plece fiinţa în reverenţă şi mulţumire faţă de Dumnezeu pentru toate darurile Lui.

Evenimentul a fost şi un bun prilej de a spune invitaţilor despre dragostea măreaţă şi jertfa Domnului Isus pentru fiecare om în parte. Ziua Mulţumirii este un moment prielnic pentru a împărtăşi cu semenii noştri Evanghelia Domnului Isus. Mesajul Evangheliei a fost transmis prin muzică, rugăciune şi predicarea Cuvântului.

În program au fost implicaţi interpreţii: Marius Livanu , Italia; Ruben şi Beatrice Filoti, România; Ecaterina Croşciuc, Belarus şi Andrei Jilihovschi din Chişinău. De asemenea şi formaţiile: „Nabat”, „Gloria”, „Blajenstvo”, „Agape”, „Patmos” şi „Bojie prikosnovenie”. Pe lângă interpreţi şi formaţii în program au participat corul unit format din peste 300 de voci şi fanfara bisericii „Betania” din Bălţi.Ruben Filoti: “Nu ştiam că există iertare…”

Decoraţiile de pe stadion au fost o mărturie vie a bunătăţii lui Dumnezeu asupra roadei 2013. În deschiderea evenimentului, liderii spirituali ai comunităţii baptiste au cerut binecuvântarea Lui şi au mulţumit pentru pâine, apă şi pentru Scriptură, Cuvântul Lui viu şi adevărat.

În mesajele lor de salut, episcopul UBCEB, Ion Miron, ex-episcopul UBCEB, Victor Popovici şi vice-episcopul, Alexandru Goncearuc au amintit participanţilor la eveniment semnificaţia „Sărbătorii roadelor”. Această sărbătoare este o poruncă, care are menirea să ne aducă aminte de bunătatea, dragostea şi grija nemărginită faţă de copii Lui.

brothers-1

Mesajul Evangheliei a fost predicat de pastorul bisericii baptiste „Betel” din Timişoara, Samuel Tuţac. Acesta a explicat trei moduri în care Biblia descrie viaţa unui om: „Sfânta Scriptură ne descrie viaţa ca o şcoală din care înveţi din greşelile tale, înveţi din greşelile altora, înveţi şi apoi dai testul. Viaţa trăită pe pământ este ca o bancă mare. În fiecare zi ţi se oferă un credit de 24 de ore: Ce faci cu timpul tău? Viaţa pe pământ este ca o ambasadă: este scurtă, temporară şi trecătoare. Într-o zi toţi vom sta în faţa scaunului de judecată a lui Dumnezeu şi Dumnezeu ne va pune cel puţin două întrebări: Ce-ai făcut cu Fiul Meu Isus Cristos? Ce-ai făcut cu tot ceea ce ţi-am dat, cum ţi-ai trăit viaţa?”, a fost mesajul adresat publicului.

Printre invitaţii speciali la eveniment a fost şi Vitalie Corcevschi, preşedintele Uniunii Bisericilor Slave din America de Nord. Referindu-se la păcatul lui Irod şi moartea lui Ioan Botezătorul, pastorul a ţinut să evidenţieze, că păcatul este ceea ce apasă asupra conştiinţei noastre. „Câţi oameni merg astăzi pe calea vieţii cu povara aceasta a conştiinţei? Cristos ştia foarte bine lucrul acesta, El s-a oprit şi a spus: „Veniţi la Mine! Veţi primi pace, veţi primi linişte”, suna mesajul de pe buzele pastorului.

Cercetaţi de mesajul transmis şi cu setea de a primi adevărata eliberare în Domnul, unul câte unul, apoi, cu mulţimile oamenii se apropiau de scenă cu dorinţa de a-şi începe o nouă etapă a vieţii cu Domnul. Copii, tineri, oameni mai în vârstă, persoane cu dificienţe locomotorii, cât şi alte neputinţe fizice, peste 250 de suflete cu lacrimi în ochi şi-au mărturisit dorinţa de a-L primi pe Cristos în vieţile lor.repenting1

„Sărbătoarea Mulţumirii” a fost o oază de binecuvântare nu doar pentru creştinii din comunitatea de Nord, dar şi pentru oaspeţii prezenţi la eveniment.

Solicitat de redacţia noastră, interpretul Marius Livanu ne-a împărtăşit: „Mulţumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea care mi-a dat-o de a sluji în cadrul acestui eveniment frumos. A fost o experienţă frumoasă, a fost un timp binecuvântat. M-am bucurat de faptul, că oamenii au răspuns chemării lui Dumnezeu în primul rând, prin prezenţa lor în locul acesta, apoi, şi la apelul final care s-a făcut. Ne bucurăm de tot ce s-a făcut aici şi nu pot, decât să-i felicit pe organizatori şi toţi cei care s-au implicat. Dumnezeu va răsplăti fiecăruia, şi o parte din răsplătiri o avem deja din bucuria, satisfacţia de a vedea oameni venind la Domnul.”

Mulţumim Domnului pentru această lucrare frumoasă. Suţineţi în rugăciune sufletele care şi-au exprimat dorinţa de a-L urma pe Cristos. Fie ca acest izvor de binecuvântare să se răspândească în toată ţara noastră, ca Numele Lui să fie glorificat în sânul naţiunii noastre!

Autor: Iuliana David

You may also like...