Ordinarea în slujba de păstor în satul Ciuciuleni, r-nul Hâncești

539 vizualizari

Pentru oricare comunitate evanghelică pastorul nu reprezintă doar o poziție oficială, ci este o persoană care a mărturisit că are o chemare specială din partea lui Dumnezeu confirmată de către biserica locală. De aceea, ordinarea unui slujitor este o sărbătoare și un motiv de bucurie pentru toată biserica.

O asemenea sărbătoare a avut loc pe data de 10 ianuarie 2022 în Biserica „Sfântă Treime” din s. Ciuciuleni. În cadrul unui serviciu special s-a desfăşurat ordinarea fratelui Ștefan Lungu în slujba de pastor.

Biserica baptistă din s. Ciuciuleni are o istorie lungă și impresionantă. Primii creștini baptiști au apărut după anul 1918. Atunci un prizonier austriac din cauza rănilor nu s-a putut întoarce acasă, ci s-a oprit în satul Ciuciuleni. Localnicii l-au numit moș Emilian. Fiind creștin baptist el a început să vestească Evanghelia și astfel s-a format primul nucleu de creștini evanghelici. Până la al II-lea Război Mondial, biserica din Ciuciuleni număra aproximativ 30 de persoane, care se adunau pe la casele credincioșilor. În perioada sovietică casele creștinelor au fost folosite pentru depozitarea clandestină a Bibliilor și literaturii creștine. Din această cauza liderii comunității au fost urmăriți și persecutați de către autorități. Primul pastor a fost ordinat în anul 1960 – Ștefan Dubovoi.

În 1998 cu ajutorul fratelui Vasile Tașca a fost construit și inaugurat edificiul bisericii locale, unde au loc serviciile de închinare până în prezent. Ani la rând fratele Cornel Sărboală împreună cu membrii bisericii „Golgota” din Chișinău vizitau comunitatea și au dus lucrarea în biserica și în localitatea Ciuciuleni. În anul 2015 ei l-au trimis pe fratele Ștefan Lungu în calitate de misionar în satul respectiv. După cinci ani de lucrare misionară el a fost înaintat și ales la slujire pastorală. Fratele Ștefan este căsătorit cu sora Cristiana și Dumnezeu i-a binecuvântat cu trei copii.

Actul de ordinare în slujba de pastor a fost îndeplinit de pastorii invitați: Vaeceslav Dunas, Alexandru Buzilă, Victor Dascaliuc, Serghei Ghermanov, Cornel Sorboală.  La încheierea ceremoniei de ordinare, fratele Serghei Ghermanov l-a prezentat pe Ștefan Lungu ca noul pastor al Bisericii Baptiste „Sf. Treime” din s. Ciuciuleni.

Cântările grupului de laudă şi închinare „Ghetsimani” din s. Dancu au creat cadrul spiritual adecvat propovăduirii Cuvântului.

Dorim ca Dumnezeu să dea har şi binecuvântare peste această lucrare deosebită şi să-l îmbrace cu putere şi înţelepciune pe fratele pastor Ștefan Lungu. De asemenea, dorim ca şi alţi creştini să se pună la dispoziţia lui Dumnezeu pentru secerişul care este mare, dar cu puţini lucrători (Luc. 10:2).

You may also like...