A avut loc ordinarea pastorului bisericii din satul Bulăiești

1,452 vizualizari

 

Pe 13 decembrie, biserica baptistă din satul Bulăiești a primit un dar prețios. La slujba solemnă, a fost ordinat în funcția de pastor – Eduard Petrenko. Domnul îl pregătea pe fratele Eduard pentru această slujire de mulți ani, și în sfârșit, a venit și această zi frumoasă când biserica și-a găsit pastorul. Oaspeții din bisericile vecine, pastorii din diferite regiuni ale Moldovei, dar și grupul de tineri din orașul Cricova au venit să felicite biserica locală și familia lui Eduard și a Anei Petrenko.

Serviciul divin a avut loc în Casa de rugăciune, în conformitate cu toate normele legate de neproliferarea virusului de tip nou COVID-19. Dar nici distanța socială de minim doi metri dintre credincioși și nici purtarea obligatorie a măștilor nu a putut încălca starea de bucurie și unitate a spiritului adunării.

Oaspeții din diferite biserici ale Uniunii noastre au venit să felicite membrii bisericii creștin-evanghelice din Bulăiești și slujitorul proaspăt-ordinat. Cuvintele de încurajare și îndrumare pentru slujitori au fost spuse de către: episcopul adjunct al Uniunii Bisericilor CEBM, Serghei Ghermanov; liderul naţional de tineret în cadrul UBCEB, Vitalie Carabeţ; păstorul bisericii din Bozieni, Mihai Burlacu, dar și alți frați.

 

„Astăzi avem o sărbătoare mare, din motiv că fratele Eduard va fi înrolat, uns ca rob în fața lui Dumnezeu. Robii au cateva calități și nu sunt lipsiți de responsabilități. Robul este cel care primește cinstea și lauda din partea stăpânului, atunci cand este înrolat și îl slujește cu dedicare. El are responsabilitatea de a vorbi în conformitate cu învățătura sănătoasă, să fie un exemplu viu în trăirea creștină, și cel dintâi în facerea de fapte bune”, a accentuat fratele Mihai Burlacu.

Pe lângă mesajele scurte de salut ale păstorilor din alte biserici, în programul  serviciului de binecuvântare, membrii bisericii, dar și oaspeții au pregătit cântări spre slava Domnului. Grupul format din tinerii bisericii locale, dar și grupul de tineri din orașul Cricova au proslăvit dragostea și măreția lui Dumnezeu, subliniind, prin cântări, bucuria întregii biserici.

 

Îndrumarea pentru fratele Eduard și soția sa au fost citite din Sfânta Scriptură de către vice-episcopul Uniunii Bisericilor Baptiste, Serghei Germanov. În mesajul său, fratele Serghei a menționat și a explicat versetul „Vă voi da păstori după inima Mea şi vă vor paşte cu pricepere şi cu înţelepciune” (Ieremia 3:15). El a atras atenția asupra faptului că a fi slujitor este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate, și a evidențiat faptul că păstorirea Bisericii se realizează prin rugăciune, consiliere, catehizare, educație biblică, predicare, vizite pastorale, supraveghere și cârmuire duhovnicească pentru creșterea spirituală a credincioșilor și pregătirea lor în vederea lucrării de slujire. Totodată, fratele Serghei a menționat că pe lângă îndatorirea de a oficia actele de cult, păstorul nou-ales este responsabil de hrănirea spirituală a bisericii, păstorirea membrilor bisericii, pregătirea și îndrumarea celorlalți slujitori, inițierea, promovarea, dar și îndrumarea activităților spirituale ale bisericii.

În cuvintele lor, frații și-au dorit ca pastorul ordinat să fie credincios, zelos, constant, vigilent și dedicat în slujirea sfinților pentru gloria Domnului. De asemenea, au fost exprimate îndemnuri pentru biserică și un apel pentru credincioși ca aceștia să aprecieze și să respecte slujitorul ordinat, contribuind în acest mod la menținerea unității spirituale a Casei Domnului.

 

Trebuie menționat faptul că Domnul își continuă activitatea în satul Bulăiești, iar evenimentul de ordinare a noului păstor a fost o binecuvântare atât pentru sat, cât și pentru frăția noastră. Rugaţi-vă pentru familia pastorului şi pentru membrii din acest sat, ca aceștia să fie o adevărată lumină şi soli ai Adevărului Divin.

You may also like...