SEMINARELE de UCENICIE 2017: “Femeile de IERI, impact peste VEACURI”

2,414 vizualizari

Anul 2017 în cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova (UBCEB) este considerat “ANUL UNITĂȚII”. Cum putem noi, Biserica lui Hristos să dezvoltăm, să păstrăm, să zidim să promovăm unitatea într-o lume divizată şi sfâşiată, dezorientată și deznădăjduită, ruptă și împărțită? Oare nu noi, copiii lui Dumnezeu ar trebui să fim experți în relații?

Ne dorim ca în anul acesta să reflectăm asupra acestui adevăr și să învățăm practicarea unității în familie, Biserică și în locul în care Dumnezeu ne-a pus.

“Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine şi Eu, în Tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” ( Ioan 17:21) “Unitatea este superioară conflictului” ( Francisc)

La nivel național începem seminarele cu scop de ucenicizare a surorilor. Genericul studiului biblic pentru surori pentru anul 2017 este: “Femeile de ieri-impact peste veacuri!”

Este o ediție bilingvă: română şi rusă. Vom continua să studiem femeile Bibliei în ordine alfabetică, cunoscute şi mai puţin cunoscute, exemple pozitive şi negative. Toate exemplele ne pot servi drept o lecție de viață şi credință. Vom împărtăși adevărurile biblice, ne vom uni în rugăciune, la fiecare temă vom avea câte un mesaj pastoral, mărturii ale unor surori ale noastre şi informații despre diverse misiuni care vin în ajutorul celor aflați în nevoie. Ghidul oferă o secțiune specială: rubrica medicală, sfaturi pentru gospodine, culinărie, feminitate. La fiecare trimestru vă așteaptă o surpriză plăcută. Vă îndemn să ne rugăm ca fiecare femeie din țară să fie iubitoare a Cuvântului lui Dumnezeu și împlinitoare cu fapta. Să nu uităm că suntem în proces de devenire în mâna Marelui Olar şi chemarea noastră este să ne împlinim menirea și ca rezultat să avem impact peste generații!

Invităm: soțiile slujitorilor, surorile responsabile cu ucenicele sale, femei tinere și domnișoare, femei mature-oricine este interesat de învățarea, trăirea și transmiterea Cuvântului lui Dumnezeu este binevenită. Vom petrece un timp binecuvântat în Cuvânt și în părtășie unele cu altele.

Scumpe surori, vă îndemn să trecem prin școala femeilor Bibliei unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute, unele cu impact pozitiv, altele cu impact negativ. Să ne aprofundăm în Cuvânt, descoperind lucruri vechi și lucruri noi, întotdeauna proaspete, pline de înțelepciune și putere transformatoare.

Vă așteptăm cu mare drag. Cu respect, sora Eugenia Podoleanu

Orar Sem Ucenicie 2017

You may also like...