Anul “Dedicării şi Credincioşiei lui Dumnezeu”,  Galerie Foto,  Slides,  Tineret. Articole,  Tineret. în slujire

IMPRESII de la participanţii la CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie” (FOTO)

DSC_2487

Ultima zi a Conferinţei Naţionale de Tineret 2016 cu tema: “Dedicare şi Credincioşie” a fost marcată de emoţii amestecate: oboseală, entuziasm, dor şi regretul că în câteva ore ne vom despărţi. Totodată, ultima zi este şi un moment de cercetare şi înnoire spirituală. Peste 144 de corişti au înălţat imnuri copleşitoare, sensibilizând inimile participanţilor.

DSC_3053

Înainte de ultimele două sesiuni, Nicolae Vozian, secretarul general al Uniunii, a chemat tinerii la un moment special de rugăciune pentru liderii de tineret.

DSC_3600

Fiecare lider de comunitate a avut un scurt mesaj de încurajare şi provocare la #DedicareşiCredincioşie pentru tineri, după care liderii comunităţii din Moldova şi invitatul din Ucraina, Igor Bandura şi-au pus mâinile peste ei binecuvântându-i prin rugăciune în lucrarea pe care o fac.

DSC_3673

Ultima sesiune cu pastorul Bisericii “Isus Salvatorul”, Vitalie Fedula, a fost o chemare la rededicare şi înnoire spirituală.

DSC_3908

Sute de tineri şi-au înnoit relaţia cu Domnul Isus. Un moment sublim şi copleşitor întreţinut de leviţii prezenţi la eveniment au încurajat tinerii să păşească în faţă şi să se roage împreună cu slujitorii care i-au susţinut în rugăciunea de pocăinţă, binecuvântându-i în umblarea lor zilnică cu Dumnezeu.

DSC_3939

În rândurile următoare vă împărtăşim impresiile unor tineri dintre cei peste 1600 prezenţi la acest eveniment.

Olga este studentă în Chişinău şi despre momentul sublim când a păşit în faţă a fost marcată profund: “Când a fost chemarea la pocăinţă am luat-o ca pentru mine personal. Am aşteptat momentul acesta şi atunci când s-a întâmplat, doream să ajung cât mai repede în faţă şi să mă rog. A fost un sentiment frumos de eliberare, nu ştiu cum să-i zic altfel. Am început să mă rog din mers, nu mai aveam răbdare să astept. Vorbeam cu Dumnezeu şi imi ceream scuze pentru toate momentele în care nu am avut o atitudine plăcută Lui. Aceste momente apăreau în faţa mea una după alta, fără ca să depun efort să mi le amintesc. Apăreau şi rănile care mi-au fost pricinuite. Pe toate le-am dat lui Isus şi El m-a umplut în schimb cu multă dragoste şi pace. Aveam un sentiment că aş îmbrăţişa pe toată lumea. Când s-a apropiat un pastor de mine ca să ne rugăm, deja a rămas doar să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru vindecare. După pocăință, cu picioarele eram pe pământ, dar cu sufletul simţeam că zbor...”, ne-a împărtăşit Olga.

DSC_2338

Tabita Parpalov este fiica fratelui pastor din s. Giurgiuleşti. Ea este pentru a doua oară prezentă la o Conferinţă Naţională de Tineret şi tot evenimentul a notat gânduri preţioase din mesajele vorbitorilor. A rămas foarte impresionată de provocările şi încurajările vorbitorilor, iar de la fiecare a cules principii pe care doreşte cu #DedicareşiCredincioşie nu doar să le trăiască, ci şi să le împărtăşească tinerilor din generaţia ei.

“Mi-a plăcut foarte mult tema conferinţei şi mesajele vorbitorilor. Foarte mult  m-au încurajat mesajele fratelui Igor Bandura şi Viorel Iuga despre cum să îţi alegi partenerul de viaţă. M-a încurajat foarte mult îndemnul fratelui Nicolae Vozian care a accentuat că binecuvântarea lui Dumnezeu vine atunci când noi ascultăm de El şi împlinim Cuvântul Lui. Să nu ne încredem în puterile noastre slabe şi să-I slujim lui Dumnezeu cu dedicare din tinereţea noastră. De la Serghei Ghermanov mi-am notat o idee care m-a impresionat: “Puterea Duhului ne motivează să nu fim indiferenţi de nemântuirea altora şi Dumnezeu doreşte de la noi ascultare”. M-au încurajat foarte mult ideile fratelui Igor Bandura: “Viaţa creştinului trebuie să fie mereu în schimbare şi să ardem pentru Isus în alergarea noastră. Să acceptăm o relaţie de prietenie doar cu un partener care trăieşte în limitele Scripturii. Dragostea nu trebuie să fie căutată, ea vine singură la timpul potrivit, mai ales pentru o fată, dar să fim atente atunci când vine să nu o ignorăm şi să nu pierdem ocazia. El ne pregăteşte pentru acest moment ca să putem iubi şi dărui altora din ceea ce pune Dumnezeu în noi”. De la fratele Viorel Iuga am învăţat că este foarte important să fim credincioşi faţă de persoana pe care o iubim şi fidelitatea trebuie învăţată, exersată din tinereţe prin relaţia cu Dumnezeu. Tot de la fratele Viorel am învăţat că trebuie să fim recunoscători Domnului pentru locul în care El ne-a aşezat, să fim mulţumitori pentru familiile noastre, să rămânem fideli în orice relaţie şi plini de energie pentru fapte bune. Mi-a plăcut mult şi mesajele lui Vlad Crîznic. Ideea principală pe care am notat-o este că prietenii noştri au nevoie de milă, nu de jertfe. Suntem chemaţi să slujim cu dedicare”, ne-a împărtăşit Tabita Parpalov.

DSC_3079

Mihai Cernăuţan este la cea de-a III-a Conferinţă Naţională de Tineret. Vine din Biserica “Biruinţa” din orăşelul Biruinţa, raionul Sângerei. Cel mai mult l-a impresionat mesajele lui Vlad Crîznic şi Igor Bandura: “În primul rând am tras concluzia că dedicarea nu are o vârstă prestabilită, ea fiind așteptată de Dumnezeu de la orice persoană și că Dumnezeu răsplătește pe cei care se dedică Lui pe deplin. În al doilea rând, că tinerețea este cel mai bun timp pentru dedicare și credincioșie. De asemenea, am tras ca şi concluzie faptul că Dumnezeu așteaptă ca noi să fim credincioși promisiunilor noastre, odată ce am acceptat invitația Sa, în cazul nostru invitația de a fi dedicați și credincioși. Noi trebuie să ne ținem promisiunea. Am realizat de asemenea faptul că noi, tinerii, vom putea fi folosiți de Dumnezeu pentru slava Sa doar atunci când vom fi dedicați și credincioși. Am decis să petrec mai mult timp în rugăciune și citirea Sfintei Scripturi. De asemenea, am decis să încep a schimba lucrurile mici din viața mea care nu sunt plăcute Domnului. Am decis că vreau să fiu un exemplu bun de urmat oriunde m-aș afla și știu că Domnul mă va ajuta la aceasta. Mi-a plăcut foarte mult atunci când am cântat sau ascultat cântările evreieşti interpretate la acordeon. Mi-a plăcut grupul de laudă și închinare de la Biserica “Isus Salvatorul”, Fanfara Bisericii “Betel”, Darina Coceanji, Nicu Tacu și Igor Dimciuc. Per ansamblu aș da nota 10. A fost foarte frumos, slavă Domnului. Referitor la mâncare, pot spune că a fost cu adevărat foarte gustoasă. Personal vreau să spun un mare mulțumesc liderului național de tineret, Vitalie Carabeţ şi echipei care a lucrat la organizarea şi desfăşurarea acestui eveniment. Le doresc multe binecuvântări, călăuzire și înțelepciune de la Tatăl nostru. Domnul să le dea multă putere pentru realizarea multor conferințe de acest gen. Fie ca pacea Sa să le umple inimile fiecăruia și să țină minte că această lucrare la timpul potrivit va aduce multă roadă. Fiți binecuvântați de Domnul”, este mesajul lui Mihai Cernăuţan.

DSC_3229

Sanda Rusu participă pentru prima dată la o Conferinţă Naţională de Tineret. “Nu primisem niciodată astfel de invitații, dar în anul acesta am primit una. Mulțumesc Domnului că El nu uită de noi și ne poartă de grijă prin diverse modalități. Am fost impresionată de vorbitorii: Viorel Iuga şi Igor Bandura. Am învăţat pentru mine că nu trebuie să mă izolez de lume, ci dimpotrivă, ca un creştin autentic să influenţez şi să molipsesc şi pe ceilalţi prin sfinţenie şi credincioşie. Am fost provocată să mă dedic acum din tinereţea mea Domnului, ca oamenii să-L vadă în trăirea mea pe Isus. Am hotărât să nu-mi irosesc tinereţea şi acum cât sunt plină de puteri, cât am posibilitatea, să îmi dedic în totalitate viaţa lui Dumnezeu. Am decis să fac din trăirea mea cu El prima prioritate prin părtăşie cu El, iar apoi să mă dedic în slujire pentru ca orice aş face, totul să fie pentru El şi în Numele Lui. Am fost impresionată de felul în care au cântat cei care au stat în faţă. Instrumentiştii au fost extraordinari. Atunci când ne-am împărţit pe grupe mici, am crezut că vom avea mai mult timp pentru întrebări şi răspunsuri. Data viitoare mi-aş dori să am ocazia să pun mai multe întrebări, pentru că fiind încă la primii paşi în credinţă am multe întrebări la care am nevoie de răspunsuri bine argumentate cu Scriptura. Mâncarea a fost foarte gustoasă. Slavă Domnului şi mulţumim celor care au pus atâta dragoste şi bunătăţi în ea. A fost un timp binecuvântat şi nu regret nici o clipă că am fost parte din acest eveniment. Domnul să vă binecuvânteze”, ne-a împărtăşit Sanda Rusu.

DSC_2631

Sergiu Vremere la fel este pentru prima oară la un astfel de eveniment şi a fost foarte impresionat de tot ce a văzut în aceste trei zile. “M-au mişcat mesajele fratelui Viorel Iuga. Vreau să mai particip la asemenea conferinţe şi să merg în câmpul Evangheliei, să rămân aproape de Dumnezeu. Din programul de închinare mi-a plăcut foarte mult orchestra, în mod special trompetele şi tobele. Mulţumesc bucătarilor pentru bunătăţile servite în fiecare zi”, a menţionat Sergiu Vremere.

Liuba Spancioc este din satul Zahareuca şi participă pentru a treia oară la o Conferinţă Naţională de Tineret: “A fost un timp nemaipomenit de frumos şi binecuvântat. Mulţumim pentru organizare”, a menţionat tânăra.

DSC_3158

Luminiţa Aftinescu este pentru a treia oară la CNT. “Mi-au plăcut foarte mult mesajele vorbitorilor: Viorel Iuga, Igor Bandura, Vlad Crîznic şi Vitalie Fedula. Din momentele de închinare mi-au plăcut foarte mult grupul “Nebo”, Fanfara “Betel”, Darina Coceanji, Nicu Tacu, Diana Banariuc, Glorie şi corul unit. Domnul să răsplătească bucătarii pentru toată munca lor. După acest eveniment, am luat hotărârea să lucrez mai mult în câmpul Evangheliei şi să lupt pentru a fi o lumină autentică pentru cei care mă înconjoară. Mulţumesc liderilor care au organizat această conferinţă şi mă rog ca Domnul să le răsplătească tot acest efort”, a specificat Luminiţa.

DSC_3024

Maxim Ciloci este din or. Chişinău şi a fost implicat în echipa media. „Mulţumesc mult pentru încă un eveniment atât de plăcut ca această conferință a tineretului din Moldova. Mulţumesc tuturor celor care au făcut acest eveniment posibil. Am avut o mare plăcere de a participa și chiar de a mă implica în această conferinţă. Un rezultat pe care l-am văzut personal este creșterea mea spirituală și motivarea de a sluji în continuare Domnului Isus chiar din tinerețe. Fie ca Dumnezeu să aducă rod la tot ce s-a semănat în aceste trei zile de conferință și ca tinerii să răspundă chemării de dedicare lui Dumnezeu tot mai mult. Chiar sunt impresionat de tot programul și modul în care a lucrat Dumnezeu în aceste zile aici. Slavă Domnului Isus”, a exprimat Maxim, membru al Bisericii „Sfânta Treime” din or. Chişinău.

DSC_2341

Irina Tronciu este membră a Bisericii „Betania” din or. Chişinău. „Particip pentru a treia oară la o conferinţă naţională şi preţuiesc foarte mult asemenea evenimente. Vorbitorii au fost toţi potriviţi pentru tema conferinţei. Pentru prima dată am avut ocazia să îl ascult pe fratele Igor Bandura şi mi-a plăcut metoda lui de a transmite Cuvântul. Îndemnul pe care l-am primit în urma mesajelor predicate este ca eu să mă dedic Domnului cu lepădare de sine în fiecare zi şi atât timp cât sunt tânără să fiu plină de râvnă pentru fapte bune şi atunci voi aduce roade plăcute spre slava lui Dumnezeu. Timpul de laudă şi închinare a fost cu adevărat binecuvântat. Mi-au plăcut îndeosebi imnurile Darinei. Mâncarea a fost foarte gustoasă. Mulţumesc bucătarilor şi tuturor celor care au avut grijă să avem aceste bucate. Un aspect foarte bine gândit este traducerea simultană. Astfel, câştigăm mai mult timp şi vorbitorilor le este mai simplu să predice. Un mare mulţumesc liderului naţional de tineret, Vitalie Carabeţ, şi liderilor responsabili de comunităţi pentru dedicarea şi responsabilitatea lor în slujirea cu tineretul. De mai mulţi ani, vedem cum ei se îngrijesc ca sufletele noastre să fie hrănite cu Cuvântul lui Dumnezeu. Noi chiar avem nevoie de ei şi de implicarea lor în viaţa noastră spirituală. Fiţi binecuvântaţi pentru a binecuvânta”, ne-a împărtăşit Irina Tronciu.

DSC_2339

Eduard Racu este lider de tineret în raionul Sângerei. Tinerii din biserica sa au fost la CNT şi au venit acasă cu impresii pozitive: „Slavă Domnului pentru tinerii din raionul Sângerei. Pentru ei știu că această conferinţă a avut un mare impact. Au fost și mărturii pentru biserica din or. Sângerei. Biserica a avut parte de încurajare şi a fost deosebit de frumos. A fost lucrarea vie a harului lui Dumnezeu în inimile multora și putem spune plini de încredere: slăvit fie Dumnezeu”, ne-a declarat liderul de tineret din raionul Sângerei.

DSC_3754

Natalia Făină este pentru prima dată la o CNT. Cel mai mult a rămas impresionată de mesajele pastorului Viorel Iuga. A plecat acasă cu concluzia: „Orice aş face, trebuie să o fac cu dedicare şi credincioşie. Pentru mine personal am hotărât să fiu fidelă în relaţiile pe care le am la moment şi în relaţia cu viitorul meu partener. Pentru momentele de laudă şi închinare aş da nota 10+. Pentru data viitoare am avea nevoie de mai multe pauze sau să avem mai multe cântări comune. Mâncarea a fost foarte gustoasă. Mulţumesc enorm pentru această posibilitate de a participa la o asemenea conferinţă. Sunt foarte recunoscătoare. Am apreciat foarte mult ceea ce aţi făcut pentru noi”, a exprimat Natalia Făină.

DSC_3213

Nicoleta Roşca a făcut cale lungă tocmai de la Colibaşi. Ea participă pentru prima dată la o CNT şi a fost impresionată de mesajele lui Viorel Iuga. „Nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu. Am hotărât din toată inima mea să îmi predau viaţa în mâna Domnului şi după mai multe rugăciuni, am luat o decizie foarte importantă pentru mine, vreau să primesc botezul în acest an. Mâncarea a fost foarte gustoasă. Mulţumesc organizatorilor pentru acest eveniment. Multe binecuvântări şi indiferent de piedici, niciodată să nu renunţaţi pentru că faceţi un lucru foarte bun. Vă mulţumesc frumos pentru toată atenţia şi pentru că mie personal mi-aţi deschis ochii. Mulţumesc mult pentru aceste zile minunate, chiar mi-am cercetat viaţa şi doresc să o schimb”, ne-a mărturisit Nicoleta.

DSC_3454

Irina Tripăduş vine din Biserica „Emanuel” din s. Răuţel, raionul Făleşti. „Sunt pentru a doua oară la o conferinţă naţională de tineret. Am rămas impresionată de mesajele pastorilor Vitalie Fedula şi Viorel Iuga. Părerea mea este că Dumnezeu într-adevăr a lucrat în timpul acestor trei zile de conferinţă şi a vorbit mult inimii mele. Am hotărât să slujesc Domnului în continuare şi să încerc să vorbesc şi altora despre Dumnezeu. Mi-a plăcut foarte mult cum au cântat Darina Coceanji, Diana Banariuc şi corul unit din Comunitatea de Chişinău. Mâncarea a fost foarte gustoasă. Mă rog ca Dumnezeu să se îngrijească de fiecare participant la acest eveniment.  Dumnezeu să răsplătească celor care au organizat conferinţa”, a împărtăşit Irina.

DSC_3198

Cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Tineret a provocat această generaţie la #DedicareşiCredincioşie, iar rezultatele ei  urmează să le vedem în bisericile locale şi următoarele proiecte care vor fi implementate la nivel local.

DSC_3008

Rugaţi-vă pentru tânăra generaţie şi pentru ca bucuria acestor evenimente să dureze pe termen lung, să marcheze mintea şi viaţa lor spirituală.